DİLER İDDİALI GELİYOR

.

SİYASET 22.11.2023 09:06:00 0
DİLER İDDİALI GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, görevinden istifa ederek 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Aday adaylığını ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyuran Diler, “Bu yüzyılı, Türkiye Yüzyılı ilan eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, nice hedeflere, nice yüzyıllara yürüme arzumuz var” ifadelerini kullandı.


31 MART 2024 yerel seçimleri öncesi Gazipaşa’dan belediye başkan aday adayları belli olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, görevinden istifa ederek AK Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı oldu.


“YERLİ VE KÖKLÜ GAZİPAŞALIYIM”
Aday adaylığını AK Parti Gazipaşa ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyuran Diler, açıklamasına yerli ve köklü Gazipaşalı olduğunu belirterek başladı. Bazı kesimin soyadından dolayı ‘Gazipaşalı değil’ şeklinde yorumlar yaptığını dile getiren Diler, “Sevgili eşimin soyadını taşıdığım için ‘Diler’ soyadı. Kızlık soyadım ‘Uysal’… Gazipaşalı emekli öğretmen Naciye ve Osman Uysal çiftinin çocuğuyum… Yerli ve köklü Gazipaşalıyım… Öncelikle bunu belirtmek istiyorum.” dedi.


“GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIM”
Ardından aday adaylığı açıklayan Esen Diler, “Değerli dostlarım, büyük bir onurla sürdürmekte olduğum Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. AK Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayıyım” şeklinde konuştu.
Diler, yaptığı basın açıklamasında “Bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. Yılı… Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, topyekun, aziz milletimizin eşi ve benzeri olmayan kararının ve kararlılığının 100. Yılı… 100 yıl önce, en zor şartlarda verdiğimiz bağımsızlık kararının ve bu konuda gösterdiğimiz kararlılığın neticesinde, gelişerek geleceğe yürüyen devletimizin 100. kuruluş yıl dönümü… Kuruluş değerlerimizden, zafer utkumuzdan, bağımsızlık tutkumuzdan, kalkınma, büyüme, gelişme hedeflerimizden, asla taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz.


“HEDEFİMİZ TÜRKİYE YÜZYILI”
Hepimiz farkındayız, bilincindeyiz; Ecdadımızın 100 yıl önce verdiği kararın ve bu yolda gösterdiği kararlığının, bugün çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Çünkü sebebimiz var… Çünkü bu yüzyıl ‘Türkiye Yüzyılı’… Çünkü her şeye, herkese; tüm dünyaya rağmen, büyük bir kararlılıkla, bu yüzyılı, Türkiye Yüzyılı ilan eden, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, nice hedeflere, nice yüzyıllara yürüme arzumuz var. Bu anlamda, 7’den 77’ye, hepimizin, her birimizin varlığı da, kararı da önemlidir. Güzel işler yapmak, işi güzel kılmak, çalışmak, hizmet etmek her birimizin vazifesidir. Bu yolda karar vermek, kararlı olmak, üstünde nefes aldığımız bu topraklara, yeryüzü cenneti şehrimize karşı sorumluluğumuz var. Bundan daha da önemlisi, yan yana durduğumuz, omuz omuza olduğumuz; birlikte “biz” olduğumuz, birlikte “Türkiye olduğumuz” her bir insanımıza karşı duyduğumuz, yüreğimizde taşıdığımız sorumluluğumuzun gereğidir.
 

“SESSİZ CENNETİM GAZİPAŞAMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”
Değerli Dostlar; Bugüne kadar, çeyrek asrı aşkın süredir, memur-bürokrat olarak şehrime, ülkeme, insanıma hizmet ettim. İnşallah bugünden sonra da, baba ocağım, şehrim, sessiz cennetim Gazipaşa’mıza, Gazipaşalı hemşehrilerimize hizmet etmek istiyorum. Büyük Atatürk’ün büyük sözü kulağımıza küpedir. ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.’ Ben de bu duygularla, mesele hizmetse, mesele kalkınmaysa, mesele Türkiye Yüzyılı ise, gerisi teferruattır diyorum. Gazipaşa yüzyılı tesis edilmeden, Antalya Yüzyılı tescil edilmeden, Türkiye Yüzyılı kemale ermez diyorum. Bu duygularla, az evvel ifade ettim, üzerimizde olan sorumluluğun bilinciyle, memleket sevdasıyla şahsım, şehrim ve insanım için kararımı verdim! Bir Nene Hatun azmi, inancı ve sorumluluğu içerisinde, Gazipaşa Yüzyılının meşalesini yakıp Gazipaşa’nın ve Gazipaşalının yarınlarını aydınlatmak için; Gazipaşa Belediye Başkanlığına talibim. Rabbim utandırmasın. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Diler, daha sonra Gazipaşa basını ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. >Vildan RENDE 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27