“DEVLET VATANDAŞININ CEBİNDEN ELİNİ ÇEKMELİ”

.

SİYASET 18.07.2023 12:55:00 0
“DEVLET VATANDAŞININ  CEBİNDEN ELİNİ ÇEKMELİ”

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Özgörü, hükümet tarafından yapılan zamları sert bir dille eleştirdi. Bütçe açığını kapatmak için devletin alması gereken önlemleri bir bir açıklayan Özgörü, “Devlet artık vatandaşının cebinden elini çekmelidir” dedi. 

İYİ PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) diğer yapılan zamlar üzerinden hükümete yüklendi. Hükümetin bütçe açığını vatandaşın cebinden aldığı para ile kapatmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Özgörü, devletin alması gereken önlemleri bir bir sıraladı. Başkan Özgörü, “Gelir sınıfı farkı olmaksızın, düşük gelirlisi, orta gelirlisi, zengini herkesin tek konuştuğu; bir gecede getirilen ÖTV, ikinci kez alınacak olan MTV, yurtdışından getirilen telefon harçları, tapu harç zamları, birçok ürüne gelen yeni fiyat artışları. Evet, bir gecede yapılan; noter, tapu, yurt dışından getirilen telefonlara, akaryakıta yapılan vergi artışları ve zamlar toplumu şaşkına çevirmiş durumda. İktidara yakın olanlar yani ballı ihaleler alarak ultra zengin olan ve parasına para kazandırmak suretiyle lüks yaşam süren küçük bir azınlık dışındaki herkes seçimin hemen arkasından yapılan zamlardan büyük ölçüde etkilenmiş durumda” ifadelerini kullandı.  

“BÜTÇE AÇIĞIMIZ 1.5 TRİLYONA YAKLAŞMIŞ DURUMDA”

MTV ile ÖTV zamlarının anayasal bir hak olan seyahat etme özgürlüğünü kısıtladığını dile getiren Başkan Özgörü, “Bütçe açığımız 1.5 trilyona yaklaşmış durumda yani çok ciddi bir bütçe açığından bahsediyoruz. Bu kadar yüksek bir bütçe açığı varken bunun bir yerden kapatılması gerekiyordu. İtibardan tasarruf yapılmayacağını her fırsatta dile getiren bu hükümetin hedefi, KDV artışları, Yurt dışından getirilen telefon harçları, noter ve tapu harçları, Haksız ve yasal dayanaksız olarak getirilen 2 defa ödenmesine karar verilen MTV getirmek suretiyle yine işçi, çiftçi, memur ve emekli oldu.  Yetmedi yine en son da Akaryakıt ÖTV’ne fahiş artırım yaparak kaşıkla verdiğini kepçe ile alma yolunu seçti. MTV düzenlemesi adı altında 2023 yılı için ek vergi alınması, benzin ve motorine getirilen vergi ve zamlar ile anayasal bir hak olan seyahat özgürlüğü de sınırlandırılmaktadır. Bugün ülkemizde seyahat etmek ciddi mali külfet durumuna gelmiş ve seyahat özgürlüğümüz kısıtlanmıştır. İktidarın 5’li müteahhitlerine aktarılacak payın, zararına faaliyetine devam eden köprü otoyol, havalimanları giderlerinin, yandaş kesimlere aktarılacak para kaynağının yükümlüsü vatandaşlarımız değildir. Haksız, yersiz, adaletsiz, belli bir yaşam şeklini hedef alan her tür vergi düzenlemesi derhal kaldırılmalıdır. Temel hak ve özgürlüklerle bağdaşmayan her tür hukuki düzenleme iptal edilmelidir” dedi. 

“HALK AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ”

Vergiler ve KDV artışlarıyla halkın açlığa mahkum edildiğini ifade eden Özgörü, MTV’nin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve derhal iptal edilmesi gerektiğini dile getirerek, “Netice olarak tüm bu yasal olmayan vergiler, KDV artışları, harçlarda yapılan artışlar neticesinde halkımız, yüksek vergilere, fiyatlara ve açlığa mahkum edildi! Dar gelirli vatandaşlarımız çaresiz ve perişan durumda! KDV ve ÖTV gibi en haksız vergi türü olan dolaylı vergiler her zaman hedef tahtasında olan halkımızın sırtına yüklenmiştir! Yine yüzde yüz arttırılan ve geriye dönük uygulanacak olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Anayasaya aykırı olup derhal iptal edilmelidir” diye konuştu. 

BÜTÇE AÇIĞININ KAPANMASI İÇİN ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Türkiye’nin vergi ve gelir adaletsizliğinde dünyada liderliğe oynadığını söyleyen İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, “Dar gelirlilerden, işçilerimizden, çiftçilerimizden emeklilerimizden, memurlarımızdan alınıp bir avuç zenginin zenginliğine katkı sağlanmaktadır. Artık halkımız beslenme ve barınma gibi en temel gereksinimlerini bile karşılayamayacak duruma düşürülmüş ve sosyal yaşamları ve sosyal ilişkileri bitme noktasına getirilmiştir. Bu nedenlerdir ki; bütçe açığını kapatmak için, öncelikle Sarayın masrafları kısılmalı. Nereye kullanıldığı dahi sorgulanamayan örtülü ödenek harcamaları kısıtlanmalı. Bakanların ve bakanlıkların harcamaları kontrol altına alınmalı. Makam araçlarındaki israfın önüne geçilmeli. Fuzuli harcamalardan kaçınılmalı, garantili yaptırılan otoyol, havalimanı, hastanelere ilişkin sözleşme şartları gözden geçirilmeli ve netice olarak devlet, her zora kaldığında kurtarıcı olarak gördüğü vatandaşının cebinden elini çekmelidir” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK