DEVLET MİLLETİN, BELEDİYELER HALKINDIR!

.

SİYASET 20.03.2024 09:56:00 0
DEVLET MİLLETİN, BELEDİYELER HALKINDIR!

VATAN Partisi Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Fikret Çalışkan, halka hizmet için kullanılması gereken kaynakların özel şirketlere ihale edildiğini ifade ederek “Belediyelerimizi halkımızın emrine sunacağız. Devlet milletin, belediyeler de halkındır” dedi.


Vatan Partisi’nden Gazipaşa Belediye Başkan Adayı olan Fikret Çalışkan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Çalışkan’a ziyaretlerde Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkan Vekili Ziya Değirmenci, parti yöneticileri ile belediye meclis üyesi adayları da eşlik etti.  Çarşı esnafından seçimlerde destek isteyen Başkanı adayı Çalışkan, ziyaretlerin ardından açıklama yaptı. Gazipaşalıların belediyeden hizmet beklediğini dile getiren Çalışkan, “Bugün Atlantik sistemine bağlı olan iktidar ve muhalefet, belediyeleri halka hizmet için değil, rantları özel çıkarcılara paylaştırmak için yönetiyor. Cumhuriyetimizin kamu hizmeti anlayışı yıkıma uğratılmış ve belediye hizmetleri şirketlere teslim edilmiştir. Kamu hizmetini ve kamu malını özelleştirdiler. Belediyelerin çevresini komisyoncular sardı. Halka hizmet için kullanılması gereken kaynaklar, özel şirketlere ihale ediliyor. Vatan Partisi olarak belediyemizi halkımızın emrine sunacağız. Devlet milletin, belediyeler de halkındır” dedi.
 

“KENDİMİZİN DEĞİL, KENTİMİZİN BELEDİYESİNİ KURACAĞIZ”
Çalışkan açıklamasının devamında yolsuzluğa göz yummayacağını ifade ederek şöyle devem etti: “Bizlere görev verilirse belediyelerdeki rüşvet, yolsuzluk ve vurgunları besleyen müteahhitlik ve ihale sistemine son vereceğiz. İnşaat ve hizmetler, özel çıkara çalışan şirketlerle değil, belediyenin kendi kurumlarıyla yapılacak. Bütün hizmetleri kamu eliyle yürüteceğiz. Kendimizin değil, kentimizin belediyesini kuracağız.


“BÜYÜKŞEHİR DEREBEYLİĞİNE SON VERECEĞİZ”
Küresel merkezlerden dayatılan Büyükşehir Yasası muhtarlıkları işlevsiz hale getirdi ve belde belediyeciliğini kaldırdı. Köylüyü, mahalleliği ve kasabalıyı siyasetin ve hizmetin dışına sürdü. Büyükşehir uygulaması, köy ve mahalle yönetimini halkın elinden aldı. Köyün adına bile tahammül edemediler, demokrasinin temelini yıktılar. Seslerimiz yönetimin duvarlarına çarpıyor, yüreklerin kulakları sağır. Meralar satılıyor, yaylalar başta olmak üzere ilçemizin çeşitli yerlerindeki meralara özel şirketler GES projeleri hazırlayarak izin alma çalışmalarına hız verdi. Değişik yerlerde doğal yapıya zarar veren kum çakıl ocağı için ruhsatlar veriliyor. Yapılan bu olumsuz çalışmalar konusunda halkımız muhatap alınmıyor. Büyükşehir Yasası, üretimi ve kamu hizmetini yok etti. Kamu kaynaklarını özel çıkarcılığa peşkeş çekti. Kent mafyaları, Büyükşehir Yasasıyla köylerimize, meralarımıza, tarlalarımıza, ormanlarımıza, kıyılarımıza ve plajlarımıza el koydu.


“GAZİPAŞA’DAN YETKİ İSTİYORUZ”
Vatan Partisi, Büyükşehir Yasasını yürürlükten kaldırmak için mücadele ediyor. Yerel yönetim yasalarını değiştirecek, özel çıkara hizmet eden rant belediyeciliğine son vereceğiz. Köylerimizi ve beldelerimizi halk yönetimini kurmak amacıyla yeniden ayağa kaldıracak ve düzenleyeceğiz. Vatan Partisi, köy, mahalle, ilçe ve illerden merkezden TBMM’ye kadar halk meclisleriyle yönetim sistemini inşa ederek gerçek demokrasiyi getirecektir. Köy ve mahalle meclislerinin temsilcileri belediye yönetimlerinde söz ve karar sahibi olacak. Büyükşehir derebeyliğine son vermek için kararlıyız. Gazipaşa’dan, sizlerden yetki istiyoruz. Yetki sizin elinizde. Mevcut sisteme mecbur değilsiniz çünkü Vatan Partisi var” >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27