DERTLERİ SAĞLIK DEĞİL SEÇİM

.

GÜNDEM 13.12.2023 08:04:00 0
DERTLERİ SAĞLIK DEĞİL SEÇİM

Gazipaşa halkının sağlığını yakından ilgilendiren asbestli su boruları üzerinden Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi’ni hedef alan AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akçocuk, “Bugün mevcut belediyeleri yönetenler, yarın oy için halkımızın kapılarını çalacaklar, sağlığını düşünmedikleri halkımızdan oy isteyecekler. Bunların derdi Gazipaşa’nın sağlığı değil, seçim” dedi. 


AK PARTİ Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi’ni hedef alan Akçocuk, asbestli su boruları, otopark ve toplu taşıma sorunu ile dere ve menfez köprülerin temizlenmemesi, grup ve köy yolları üzerinden belediyeyi eleştirdi. Yaklaşık 4 yıldır, genel ve yerel ölçekli Antalya ve Gazipaşa’nın sorunları ve çözümleri üzerine çalışma yaptığına dikkat çeken Akçocuk, “Gazipaşa Belediyesi son döneminde bırakın halka hizmet etmeyi, kendi asli görevlerini dahi yapma kabiliyetini ortaya koyamadı” dedi. 


“HALKIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN YOK”
İlk olarak ağustos ayında gazetemiz tarafından gündeme getirilen asbestli su boruları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akçocuk, “2000’li yılların başında ilçe halkının içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla büyük bir yatırım yapılmış, Sugözü’nden gelen su, ilçe dışına yapılan depoda toplanarak Gazipaşalı vatandaşların evlerine verilmişti. O dönemde yapılan ve depodan ilçeye su dağıtılması için döşenen 1’i 500’lük, 1’i 400’lük diğeri ise 350’lik olan 3 adet toplamda 4 buçuk kilometre uzunluğundaki su borularının, 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kanserojen olduğu için yasaklanan asbestli borular olduğu ortaya çıktı. Bu konu defalarca gündeme geldi. Ama ne Gazipaşa Belediyesi ne de Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda ne bir açıklama yaptı, ne de kamuoyunu rahatlatacak bir çalışma gerçekleştirdi. Halkın sağlığını düşünen yok. Bugün mevcut belediyeleri yönetenler, yarın oy için halkımızın kapılarını çalacaklar, sağlığını düşünmedikleri halkımızdan oy isteyecekler. Bunların derdi Gazipaşa’nın sağlığı değil, seçim” ifadelerini kullandı. 


“KONUŞULACAK ÇOK SORUN VAR”
“Gazipaşa’da bu dönemde konuşulacak çok sorun var” diyerek açıklamalarını sürdüren Akçocuk, “Dereler çöplük içinde, doğamız kirleniyor… Tüm bunlar görmezden geliniyor. Bir yandan doğamız katledilirken, diğer yandan olası su baskınlarına davetiye çıkarıyoruz. Derelerimiz, çaylarımız, menfez ve diğer köprülerimizin giriş ve çıkışları temizlenmiyor. Kış dönemi öncesi yapılması gereken çalışmalar ne yazık ki yapılmadı. Olası şiddetli yağışlarda buralar risk altında. Dereler ile menfez ve diğer köprülerimizde tehlike çanları çalıyor. Olumsuz bir durumda zarar görecek olan yine Gazipaşa ve Gazipaşalılara olacak” diye konuştu. 


“ŞU ANKİ YÖNETİM ANLAYIŞLI, BİZE UYGUN DEĞİL”
Grup ve köy yollarında gerekli çalışmaların yapılmadığına dikkat çeken AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akçocuk, “Şu noktada anlaşılması gereken bir husus var. Asfalt dökmek ya da yol açmak hizmet değil, yerel yönetimlerin asli görevidir. Gazipaşa Belediyesi ve Büyükşehir’in birçok mahallede ve grup yollarında asli görevini yerine getiremediğini görüyoruz. Çalışma yaptığı noktalarda ise asfalt ve yol çalışmalarını büyük bir hizmetmiş gibi gösteriyorlar. Otopark sorunu almış başını gitmiş. Bu soruna karşı alınan bir önlem, yapılan bir çalışma yok. Yine ilçemizin en büyük sorunlarından biri toplu ulaşımdır. Halkın kullanabileceği, ihtiyaçlarına cevap verecek bir toplu ulaşım yok. Bu da belediyenin asli görevi… Hizmet ve görev anlayışını en iyi şekilde ayırt edip halk için çalışmalıyız. Şu anki yönetim anlayışlı, bize uygun değil. Biz asli görev ve hizmet bilincini ayrı kefelere koyduk. Asli görevlerimizin yanında halkımıza en iyi hizmetleri getirmek için bu yola çıktık” dedi.


“BİZİM DÖNEMİMİZDE SORUNLAR KONUŞULMAYACAK”
Gazipaşa’da konuşulacak birçok sorun olduğuna dikkat çeken Akçocuk, “4 yıldır halkın içinde araştırma yapıyoruz. Sorunlara karşı çözüm önerilerimizi hazırladık. Hem ilçe halkının hem de ilçemizde eğitim gören üniversite öğrencilerinin ciddi sorunları var. Toplu ulaşım konusunda halkımız kadar, öğrencilerimiz de mağdur. Bunun yanında öğrencilerimizin taleplerini de dinledik. Okul ve yurt çevresinde öğrencilerin kullanabileceği bir ATM bile yok. Öğrencilerimiz ceplerinde para kalmadığı zaman şehir merkezine gelmek zorunda kalıyor. Bu konuda girişimlerimiz oldu. Yurt ya da okul çevresine uygun bir yere ATM konulması konusunda Ziraat Bankası ile görüşmeler gerçekleştirdik. Hal, sanayi ve okul ya da yurt bölgesine 3 adet ATM konulması yönünde söz aldık. Halkımıza ve öğrencilerimize hayırlı olsun. İlçemizde yaşayan her bireyin sorunlarına kendi sorunummuş gibi yaklaşacağım. Bizim dönemimizde sorunlar konuşulmayacak. Hizmetler ve vizyon projeler konuşulacak. Bizim tek hedefimiz yapacağımız eserlerle Gazipaşa’yı marka şehir haline getirmek” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: DERTLERİ SAĞLIK DEĞİL SEÇİM