DERELERDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

KÜRESEL iklim değişikliğinden kaynaklanan sel ve taşkın olaylarında riskli bölge olarak gösterilen Gazipaşa’da, dereler ile üzerinde menfez köprü bulunan derelerde tehlike çanları çalıyor.

GÜNDEM 5.09.2024 11:45:00 0
DERELERDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Gazipaşa ile birlikte Akdeniz havzasında sel, taşkın ve orman yangınları riski her geçen yıl artarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda şehir merkezi başta olmak üzere, merkeze yakın ve kırsal mahallelerde sel, taşkınlar yaşanmıştı. Peki, Gazipaşa sel ve taşkın olaylarına ne kadar hazırlıklı?

 

ÇAYLAR VE DERELERDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Gazipaşa’da yaklaşan kış mevsimi öncesi, üzerinde menfez köprü bulunan derelerde tehlike çanları çalıyor. Küresel iklim değişikliğinden kaynaklanan sel ve taşkın olaylarında riskli bölge olarak gösterilen Gazipaşa, geçtiğimiz yıllarda yaşanan acı tecrübeleri yeniden yaşamak istemiyor. Yağış mevsiminden önce şehir merkezindeki mazgalların ve giderlerin elden geçirilerek temizlenmesi, olası risklere karşı büyük önem arz ediyor. Köprü ağızlarında bulunan çalı ve çöplerin, şiddetli yağışların ardından menfezleri tıkama riskine karşı ekiplerin harekete geçmesi bekleniyor.

 

DERELER TEMİZLİK BEKLİYOR

Özellikle şehir merkezine yağan yağmur sularının yükünü taşıyan Uluhendek, ot ve çalılarla kaplanmış şekilde bekliyor. Yine Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi yakınından geçen derenin de temizlenerek yağmur sezonuna hazırlanması gerekiyor. Macar Mahallesi Yörükler mevkiinde bulunan menfez köprüdeki çöpler ve çalılar, bölgede taşkın riskine davetiye çıkarıyor. Bunun yanında Aydın Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, üretim alanlarını her kış tehdit eden derenin de acil şekilde temizlenmesini istiyor. 

Şiddetli yağışlarla birlikte, çalı ve çöplerin dereler ve menfez köprüleri tıkadığına şahit olan ilçe halkı, ekipleri göreve çağırdı. Geçtiğimiz yıllarda birçok bölgede yaşanan taşkında seraları ve ürünleri zarar gören üreticiler, yağışlarla birlikte derelerin ve menfez köprülerin giriş ve çıkışlarında biriken çöp ve çalıların temizlenmesini bekliyor. >Selçuk ÖZTÜRK

 


Anahtar Kelimeler: DERELERDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR