DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

.

GÜNDEM 21.03.2024 08:35:00 0
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

GAZİPAŞA İlçe Müftülüğünce 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında  “Çanakkale Ruhu” temalı ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Ruhu” temalı ödüllü yarışmalar düzenlendi. Gazipaşa İlçe Müftülüğü öncülüğünde ilçedeki ortaokul öğrencilerine yönelik İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un belirlenen şiirlerinden birini sahnede ezbere okuma yarışması ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale Ruhu” temalı resim yarışması sonuçları belli oldu. Yarışma sonuçları ise Diyanet Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle İlçe Müftüsü Fahri Başar tarafından ilan edildi.


YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU
Liseler arası resim kategorisinde Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatim Lisesi öğrencisi Çağla Tekfur birinci, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rüya Gümüş ikinci ve Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Taşlı üçüncü oldu. Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ezbere şiir yarışmasında ise Akalan Ortaokulu’ndan Melike Özbek birinci, Muzkent Ortaokulu’ndan İrem Yanık ikinci ve Ahmet Tuncer Ortaokulu’ndan Azra Kaya üçüncü oldu.
 

MÜFTÜ BAŞAR VE MÜDÜR GÜL ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ
Diyanet Gençlik Merkezi’nde düzenlen törenle lise ve ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini İçe Müftüsü Fahri Başar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül takdim etti. Ayrıca dereceye giren öğrencilerden birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL para ödülü verildi.
 

YARIŞMALARIMIZ MİLLİ VE MANEVİ DEĞER TAŞIYOR
Programın ardından açıklama yapan Müftü Başar, öğrencileri tebrik ederek, yarışmanın milli ve manevi değerlerin anlaşılmasına ve günümüze taşınmasına katkı sağladığını ifade etti. Yarışmanın temel amacının gençlerle iletişim kurmak ve onları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlik çalışmaları ile tanıştırmak olduğunu dile getiren Başar, Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlere yönelik yürütülen dinî, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaların sürekli hale getirilmesi, toplumda milli ve manevi değerlerimize yönelik farkındalık oluşturulması için etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Gençlik Merkezi’nin gençlerin merkezi olmasını istiyoruz” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ise “Çanakkale ruhunun elde edildiği böyle anlamlı bir yarışmayı tertip ettikleri için ilçe Müftülüğüne teşekkür ederim” diyerek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27