DERE KENARLARI ÇÖPLÜK GİBİ

Gazipaşa’da dere kenarında yığınla biriken çöpler tepkileri beraberinde getirirken, doğaya sorumsuzca bırakılan atıklar, insan sağlığını tehdit ediyor.

GÜNDEM 1.11.2023 10:59:00 0
DERE KENARLARI ÇÖPLÜK GİBİ

GAZİPAŞA’DA bitmeyen sorunlardan birisi de çeşitli yerlerde biriken çöp sorunu. İhmaller nedeniyle her geçen gün büyümeye devam eden çöp sorunu, tepkileri de beraberinde getiriyor. Gazipaşa’nın farklı noktalarında yer alan dere ve çay kenarlarında görülen çöp manzarası, Yeni Mahalle’deki dere kenarlarında da görüldü. Sorumsuz kişilerce çay kenarlarında atılan cam kırıkları, cam ve pet şişeler, mobilya atıkları, poşet ve naylonlar ile inşaat atıkları ile moloz atıkları hem çevreyi hem de insan sağlığını tehdit ediyor. 

 

“DERE KENARI ÇÖPLÜK OLMUŞ!”

Dere kenarlarının çöplüğe döndüğünü gören çevredeki vatandaşlar, “Dere kenarı çöplük olmuş!” diyerek hem duyarsız kişilere hem de yetkililere tepki gösterdi. Aylardır bu durumda bekleyen çöpler, belediye ekiplerince de temizlenmiyor. Denetimlerin yetersiz olduğu ilçede, çöp yığınları her geçen gün artıyor. Daha önce de defalarca gündeme getirdiğimiz çöp sorunu, giderek büyümeye devam ederken; ilçe halkı yaşanan sorunlara karşı kesin çözüm bekliyor.

 

“AYNI SORUNLA KARŞILAŞMAKTAN BIKTIK!”

Sürekli olarak çöp sorunuyla karşılaşan ilçe halkı, dere kenarının artık çöplüğe dönüştüğünü söyleyerek; “İlçede bitmek bilmeyen bir çöp sorunu var ve sürekli farklı yerlerde bu sorunla karşılaşıyoruz. Dere kenarı da duyarsız kişiler tarafından çöplük haline getirilmiş ve yetkililer de buna demiyor. Aynı sorunu yaşamaktan bıktık. Artık kesin çözüm istiyoruz. Yetkililere gerekeni yapmaları için sesleniyoruz. Dere kenarları çöplük değildir, çöpler etrafa kötü koku saçmasının yanında sağlığımızı da tehdit ediyor. Duruma çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek yetkililere seslendiler. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: KENARLARI ÇÖPLÜK