DERE DEĞİL ÇÖPLÜK!

Gazipaşa, üzerinden geçen derelerin sorumsuzca kirletilmesinden dolayı doğa ve deniz kirliliği ile karşı karşıya…

GÜNDEM 5.04.2023 12:28:00 0
DERE DEĞİL ÇÖPLÜK!

Gazipaşa’nın Kahyalar Mahallesi içinde geçen Delice Deresi kirliliğin boy gösterdiği noktaların başında geliyor. Kendini bilmezlerin uğrak mekanı haline gelen dere, kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü ve sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla adeta çöplüğü andırıyor. Dere içine bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları sera atıkları, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Dereye bırakılan çeşit çeşit tonlarca atık; denize ulaşarak, deniz ve deniz ürünlerini de tehdit edecek. Atıkların denize ulaşmadan kaldırılmasını bekleyen vatandaşlar, yaşananlar karşısında yetkililerin yaptırım uygulamamasından rahatsız oluyor. Bölgede yaşayan bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler, dere üzerinde yaşanan kirliliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Derenin sürekli kirletildiğini dile getiren vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor. 

“DSİ YAPIYOR BUNLAR BOZUYOR”

Bölgeye bırakılan atıkların Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ıslah çalışmalarına da zarar verdiğini dile getiren bölge sakini bir okuyucumuz, atıkların yakıldığını ve vatandaşların bundan da rahatsız olduğunu dile getirerek, “Dsi yapıyor bunlar bozuyor. Kimse de bir şey demiyor. Bir de atıklar ateşe veriliyor. Haftada 2 gün garanti yakılıyor. Resmen mahalleyi boğuyorlar. Buraya itfaiye geldiği de oldu. Siz de haber yapmıştınız. Buna rağmen hiç bir işlem ve yaptırım olmadı” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: DEĞİL ÇÖPLÜK!