DEPREMİN ACISI BÜYÜYOR

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremin bilançosu ağırlaşıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4’üncü günde 20 bine yaklaştı. Yaralananların sayısı ise 70 bini geçti.

10.02.2023 15:13:00 0
DEPREMİN ACISI BÜYÜYOR

TÜRKİYE, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremin bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Depremin dördüncü gününde de arama ve kurtarma çalışmaları devam etti. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde yıkılan 6 bin 444 bina, şu ana kadar yaklaşık 20 bin vatandaşımıza mezar oldu. Yaralı sayısı ise 70 bini aştı. 


CUMHURİYET SAVCILARI DEPREM BÖLGESİNDE


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Deprem bölgelerindeki adli süreçleri yönetmek üzere şu ana kadar 206 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi” dedi. Adalet Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşmasını paylaştı. Bakan Bozdağ, yaptığı konuşmasında, "Deprem bölgelerindeki adli süreçleri yönetmek üzere şu ana kadar 206 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Adalet Bakanlığı diğer birimlerde ihtiyaç duyulan personel bakımından da şu ana kadar 721 personeli bölgeye görevlendirmiştir” ifadelerini kullandı.


“SOSYAL MEDYADA DALGA GEÇENLER VE İŞİ FIRSATA ÇEVİRENLER CEZALANDIRILACAK”


Bakan Bozdağ, sosyal medya üzerinde alay depremle ilgili alay eden şahıslar ve fırsatçılık yapan işletmelerin cezalandıracağını da açıkladı. Bakan Bozdağ, “Bu dönemde fırsatçılar türedi maalesef insanlarımızı bu acı zamanında fiyatları fahiş artıran gayri meşru kazanç sağlayanlarla ilgili belediye zabıtaları, ilgili görevliler ve Cumhuriyet Baş Savcıları bu tür gayrı ahlaki, hukuki ve davranış gösterenlere gerekli hukuksal yaptırımları gerçekleştirilecek. Pek çok sosyal medya mecralarında provakratif haberler yayan ve bunları insanlarımızı tedirgin edecek şekilde dolaşıma sokanlar ve enkaz altında konuşarak alaya alanlar için Cumhuriyet Başsavcılığımız adli işlemler gerçekleştirdiğinde bunlara sahip çıkan oldu, böyle bir vicdansızlığı yapanlara hukuk gereğini yapsın demek yerine sahip çıkılıyor. Bunlara sahip çıkanlarda o kadar vicdansız ve ahlaksızdır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: DEPREMİN ACISI BÜYÜYOR