DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN OKUL TAHLİYE EDİLECEK

.

EĞİTİM 4.09.2023 11:55:00 0
DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN  OKUL TAHLİYE EDİLECEK

GAZİPAŞA’DA faaliyet gösteren Beyrebucak İlk ve Ortaokulu, deprem dayanıklılığı testinden geçemedi. Okul hakkında tahliye ve yıkım kararı verilirken, öğrenciler ve öğretmenler bu sezon eğitim ve öğretime farklı bir okulda devam edecek.

 

Türkiye’de, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem felaketinden sonra tüm yurtta kamu binalarının depreme dayanıklılığı hakkında çalışmalar yürütülmeye başlatılmıştı. Çalışmalar kapsamında Antalya Valiliği de okul yapılarının güvenliğine ilişkin çalışma yürütmüştü. Gazipaşa’da da riskli olduğu düşünülen okulların depreme dayanıklı olup olmadığına ilişkin inceleme yapılmıştı. Yapılan ilk incelemeler sonucunda Beyrebucak İlk ve Ortaokulu’yla ilgili tahliye kararı alındı. Depreme dayanıksız çıkan okul, yıkılarak yeniden inşa edilecek. 

 

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER BAŞKA OKULA GÖNDERİLECEK

Yıkım kararı çıkartıldığı öğrenilen okul, en kısa zamanda yıkılarak 6 ay içinde yeni bir okul inşa edilecek. Yaşanan gelişmelerin ardından öğrenciler ve öğretmenler bu sezon eğitim ve öğretime farklı bir okulda devam edecek. Beyrebucak İlk ve Ortaokulu öğrencileri taşımaya tabi tutulacak. Okulun, tam kesin olmamakla birlikte Çobanlar İlk ve Ortaokulu’na taşınması bekleniyor. Ayraca, Çobanlar İlk ve Ortaokulu’nda yaşanacak yoğunluğun önüne geçmek için okulda sabahçı-öğlenci uygulamasının yapılabileceği konuşuluyor. 

Öte yandan, İstiklal Mahallesi’nde bulunan Akalan İlk ve Ortaokulu’nda inceleme yapıldığı, ilgili mercilere henüz raporların gelmediği kaydedildi. >Selçuk ÖZTÜRK