DEPREMDEN DERS ÇIKARDILAR

Hatay’da 20 Şubat akşamı 3 dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremlerin ardından kentte hasar almış birçok bina yıkıldı.

GÜNDEM 22.02.2023 12:27:00 0
DEPREMDEN DERS ÇIKARDILAR

Can kayıplarının yaşandığı depremlerin ardından harekete geçen Alanya Belediyesi, ilçedeki riskli yapıların yıkımına başladı. 

 

MERKEZ üssü Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, 10 ilde binlerce binanın yıkılmasına, binlerce vatandaşın da hayatını kaybetmesine neden oldu. Depremde en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da çok sayıda bina çökerken birçok binada ağır hasar alıp kullanılmaz hale gelmişti. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 ve Samandağ ilçesinde 5.8 şiddetindeki depremlerin ardından birçok hasarlı bina yerle bir oldu. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, meydana gelen son depremlerin ardından şehir hayalet şehre döndü.

 

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN RİSKE ATAN 

YAPILARIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

Can kayıplarının yaşandığı depremlerin ardından harekete geçen Alanya Belediyesi, örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan riskli olduğu tespit edilen bir binanın yıkımına başladı. Binanın, daha önce yanında başlatılan bir kentsel dönüşüm çalışmasından dolayı hasar aldığı ve zemininde kayma olduğunu belirtildi. Bu nedenle riskli yapılar kategorisine alınan ve kamuya tehlike arz eden yapının ivedilikle yıkımına başlandığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için risk taşıdığı tespit edilen yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: DEPREMDEN ÇIKARDILAR