DEPREM TATBİKATI DÜZENLENDİ

GAZİPAŞA’DA, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta öğrencilere deprem bilinci konularında bilgi aktarıldı.

GÜNDEM 8.03.2024 09:30:00 0
DEPREM TATBİKATI DÜZENLENDİ

Türkiye’de sık sık yaşanan, can ve mal kayıplarına neden olan deprem gerçeğinin unutulması adına 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Gazipaşa’da da farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerde deprem bilinci uyandırmak amacı ile deprem tahliye tatbikatı düzenlendi. Öğrencilere deprem anında yapılaması gereken davranışların kazandırılması amacıyla, senaryo gereği öğrencilerin okulda bulunduğu sırada deprem meydana geldi. Öğrenciler, yıkıcı etki göstermeyen depremin ardından 1 dakika 54 saniyede okul binası başarılı bir şekilde tahliye edilerek, toplanma alanında toplandı. Tatbikatın ardından öğrencilere deprem bilinci konularında bilgi aktarıldı.


“ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİNÇLENMELERİNİ SAĞLADIK”
Tatbikat hakkında konuşan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu Müdürü Ergin Oktay; “Ülkemizin başına gelen ve ne zaman olacağını bilmeden hayatlarımıza devam ettiğimiz acı gerçeklerden birisi olan deprem, hepimiz için tehlike arz ediyor. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okulumuzda bir deprem tahliye tatbikatı düzenledik. Gerçekleştirdiğimiz tatbikatta, 1 dakika 54 saniyede okul binasını tahliye ederek herkesi toplanma alanlarına toplayarak deprem bilincini anlattık. Sadece anlatmakla değil canlandırma ve tatbikatlarla öğrencilerimizin duruma olan ciddiyeti daha iyi anlama fırsatı bulmalarını sağladık. Öğrencilerimize deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlatarak bilinçlenmelerini sağladık. Öğrencilerimizin bilinçli olarak yetişmeleri için çabalarımız devam edecektir” dedi. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: DEPREM TATBİKATI DÜZENLENDİ