DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU

GAZİPAŞA’NIN Selinus Sahili’nde, Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

GÜNDEM 2.07.2024 10:24:00 0
DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU

1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türk milleti denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan ederek, bu günü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlamaya başladı. Gazipaşa’da da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği tarafından kutlama programı düzenlendi. Program saat 17.00’da Selinus Plajı’nda denizin ortasında toplanan tekneler ile coşkulu bir şekilde başladı. Programa Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği üyeleri ve çok sayıda balıkçı ve tekneci katıldı. Programda, saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği tarafından denize çelenk bırakıldı. Program,  düzenlenen tekne turunun ardından sona erdi. 


“TÜM DENİZCİLERİN VE HALKIMIZIN DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLUYORUZ”
Gazipaşa Amatör Balıkçılar Dayanışma Derneği tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmada ise şu ifadelere yer verildi; “1 Temmuz günü, Türk Denizciliği açısından büyük önem arz etmektedir. Bugün taşımacılıktan balıkçılığa, gemi inşası ve onarımından diğer özelliklere, deniz turizminden ilçemizde de gelişmekte olan limancılığa denizciliğin her alanında gösterdiğimiz gelişme ve başarılar Kabotaj Hakkının yarattığı imkân sayesindedir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarihimizin tüm büyük denizcilerini, deniz savaşlarında, deniz kazalarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Denizciliğinin gelişmesinde ve ilerlemesinde emeği geçen tüm denizcilerin ve halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyoruz.” >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: DENİZCİLİK KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU