Tarih: 27.05.2024 11:48

"DENİZ KAPLUMBAĞALARINA 100 RÜZGAR ÇANI"

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Cumhuriyetin 100. yılına özel “Denizden Deniz Kaplumbağalarına 100 Rüzgâr Çanı” isimli projesi gerçekleştirildi. Ortaya çıkan eserler satışa sunuldu, elde edilen gelirin ise deniz kaplumbağaları için kullanılacağı kaydedildi. 


Gazipaşa Anadolu Lisesi 10-D sınıfı, farkındalık yaratan bir proje hayata geçirdi. Cumhuriyetin 100. yılında “Denizden Deniz Kaplumbağalarına 100 Rüzgâr Çanı” olarak adlandırılan proje kapsamında deniz fosillerinden yapılan ürünler, düzenlenen kermeste satışa sunuldu. Satıştan elde edilen gelirin tamamı ise deniz kaplumbağaları için koruyucu kafes, güvenlik şerdi alımı ve bilgi amaçlı bastırılan broşürlerin giderlerinde kullanılacak. 


AMAÇ; FARKINDALIK YARATMAK
Konuyla ilgili Gazipaşa Anadolu Lisesi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Okulumuz 10-D sınıfı öğrencilerinin yapmış olduğu Cumhuriyetin 100. Yılında Denizden Deniz Kaplumbağalarına 100 Rüzgâr Çanı projesi, Cumhuriyetimizin 100. yılına özgü satışa sunuldu. Elde edilecek gelirle Deniz Kaplumbağalarını koruyucu kafesler yaptırma, kafeslerin olamadığı yerlerde yuvayı belirlemek için trafik şeridi alma, bilgi broşürü bastırarak halka dağıtma gibi ihtiyaçları karşılamak için harcanacak. Farkındalık oluşturarak verdikleri emek sonucu ortaya çıkardıkları projelerden dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.” >Aysel YILDIZ

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —