DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ'NE BAŞVURULAR BAŞLADI

.

GÜNDEM 12.02.2024 09:59:00 0
DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ

GELECEĞİN bilim adamlarını yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne 2023-2024 eğitim öğretim yılı başvuruları başladı. Başvurusu onaylanan ve sınavlarda başarılı olan öğrenciler, robotik kodlama, nanoteknoloji, yapay zeka, tasarım ve üretim başta olmak üzere 11 farklı alanda eğitim alacak. 


Türkiye genelinde yetenekli çocukları teknoloji alanında yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için 2023-2024 eğitim öğretim yılı başvuruları 7 Şubat'ta başladı. Proje kapsamında geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek için açılan atölyelere başvurulara. 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerin başvuru yapabilecek. Başvurular, 25 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurusu onaylanan ve sınavlarda başarılı olan öğrenciler, robotik kodlama, nanoteknoloji, yapay zeka, tasarım ve üretim başta olmak üzere 11 farklı alanda eğitim alacak. Eğitimler, 81 ilde açılan toplam 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde gerçekleşecek. 


PROJE GAZİPAŞA’DA TANITILDI
Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı, Gençlik Temsilcisi ve Deneyap Teknoloji Atölye Koordinatörü Mehmet Ergül ve Gençlik Lideri Hikmet Çoban, proje kapsamında Gazipaşa’da çeşitli temaslarda bulundu. Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı ve beraberindeki heyet, Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve Gazipaşa İlçe ve Gençlik Spor Müdürü Yusuf Ateş’i ziyaret ederek, Deneyap Teknoloji Atölyeleri hakkında bilgi verdi. 


ÖĞRENCİLERİ BAŞVURU YAPMAYA DAVET ETTİ
Gazipaşa’nın faklı okullarında projenin tanıtım toplantısını yapan Alanya Gençlik Merkezi personeli Gençlik Lideri ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri Antalya Koordinatörü Mehmet Ergül, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ni öğrencilere tanıttı. Başvuru süreci ve atölyeler hakkında bilgi veren Ergül, “Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri’ne sınav başvuruları başladı ve başvurular 25 Şubat 2024 tarihine sona erecek. 4. 5. 8. 9. ve lise hazırlık öğrencilerinin başvuru yapabileceği Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri’ne tüm öğrencilerimizin başvuru yapmasını bekliyoruz. Başvuru süreci, adayların teknolojiye olan merakını ve geliştirme potansiyelini ölçmeye yönelik bir “E-Sınav” ile başlıyor. Bu sınavda adayların muhakeme yeteneği, veri okuma ve yorumlama, problem tespit etme gibi becerileri değerlendiriliyor. Başarılı olan öğrenciler, daha sonra “Çevrim içi Eğitim ve Görev Tamamlama” ve “Uygulama Sınavı” aşamalarına davet ediliyor. Tüm süreçleri başarıyla geçen öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim alma hakkı kazanıyor. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne başvurular, 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler için açıktır. Bu özel eğitim programı, öğrencilere teknik bilgilerinin yanı sıra özgün düşünme ve yenilik getirme becerileri kazandırmayı hedefliyor” dedi.
 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ
Eğitimlerin ücretsiz verileceğini belirten Ergül, “Türkiye’nin teknoloji geliştiren bir topluma dönüşmesini amaçlayan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler veriyor. Eğitim süreci, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşuyor. Atölyelerde Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri yüz yüze; Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yapay Zeka ve Mobil Uygulama dersleri ise çevrim içi eğitim olarak veriliyor” ifadelerini kullandı. >Selçuk ÖZTÜRK