DEMİRAL: SPOR BAŞARISIZLIĞA DEĞİL, BAŞARIYA GÖTÜRÜR

TOROSLAR Gazipaşaspor Kulübü Antrenörü Bilgehan Demiral, ailelerin çocukları sportif destek vermeleri konusunda çağrıda bulunarak, “Spor, çocukları derslerinde başarısızlığa değil başarıya götürür” dedi.

SPOR 29.08.2024 09:37:00 0
DEMİRAL: SPOR BAŞARISIZLIĞA DEĞİL, BAŞARIYA GÖTÜRÜR

Toroslar Gazipaşaspor Kulübü Antrenörü Bilgehan Demiral, bazı ailelerin sporun çocukların derslerinde başarısızlığa götürdüğü yönde yanlış bilgiye kapıldıklarını dile getirerek, sportif faaliyetlerle uğraşan çocukların derslerinde de başarılı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Demiral; “Spor, çocukları derslerinde başarısızlığa değil başarıya götürür. Aileler çocuklarını spor konusunda desteklesinler” dedi.


“EĞİTİM SADECE OKUL EĞİTİMİNDEN İBARET DEĞİLDİR”
Demiral, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “‘Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır’ sözünü unuttuk. Ne yazık ki ülkemizde küçük yaştaki çocukları spor, sanat, sosyal aktiviteler haricinde monoton bir hayat, robot gibi bir çocuk, sadece eğitimin okul eğitiminden ibaret olduğunu inandıran bir nesilde yaşıyoruz. Elbette eğitim şart ama bu eğitim sadece okul eğitiminden ibaret değildir. Anne baba eğitimi, kişilik eğitimi, saygı, vatan millet eğitimi gibi birçok eğitim vardır. Spor, bir öğrencinin derslerini olumsuz etkilemez aksine sağlıklı bir beyinle temiz bir oksijenle onu zinde tutarak daha enerjik çalışmalarını sağlar. Ülkemizde birçok örnek vardır; geçmişinde yıllarca futbol, basketbol, voleybol vb. sporları profesyonel bir şekilde yapmış sonra ülkemize hâkim, savcı, doktor, öğretmen, esnaf olmuş kişiler.


“EGZERSİZ BİR BİLİM DALIDIR, BOŞ ZAMAN ETKİNLİĞİ DEĞİLDİR”
Spor ve sanatla birlikte sağlıklı bir birey, vatanına ve milletine duyarlı kişilikler oluşturabiliriz. Dünyanın neresine giderseniz gidin orada öncelik sağlıktır. Sağlıktan daha öncelikli bir şey yoktur. Beden eğitimini ve sporu bu kadar basitleştirmeyelim. Egzersiz bir bilim dalıdır, boş zaman etkinliği değildir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaz sözünü de burada hatırlatıyoruz; “Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zekâ kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.” Ben de ailelere çocuklarını spora yönlendirmelerini ve çocukların spor yapmalarının zararı değil faydası olacağının tekrardan hatırlamak isterim.” >Aysel YILDIZ