Tarih: 28.11.2023 09:56

‘DELİCE ÇAYI’ ISLAH EDİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

2019 yerel seçimlerinde Sarıağaç Mahallesi’ne muhtar seçilen Ahmet Aman, geride bıraktığımız süreçte mahallesinde yaptığı çalışmalarla adından sıklıkla söz ettirmeye devam ediyor.  Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Gazipaşa Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü’nden aldığı destekle mahallesinde kalıcı çözümler üreten Muhtar Aman, mahallesinde taşkın riski bulunan çayları da ıslah ettirdi.
 

AMAN: “ SEL VE TAŞKIN RİSKİ AZALDI” 
Şubat ayında Delice Çayı’nın ıslah çalışmalarına başladıklarını belirten Muhtar Aman, geçen 9 aylık süreçte ıslah ve taşlama çalışmalarının sona erdiğini kaydetti. Sarıağaç Mahallesi’nde su taşkınlarının önüne geçilmesi için büyük bir yol kat ettiklerini dile getiren Aman, “Dere yatağındaki rüsubat, ağaç ve benzeri maddelerden temizlenmiş ve yapılan sedde ile yerleşim yeri ve tarım arazilerinde taşkın riski azaldı. Yapılan yeni ihale ile çayın üst kısımları da kısa sürede ıslah edildi. Çalışmalar kapsamında sel ve taşkın riski minimuma indirildi.” ifadelerini kullandı.
 

“BOZULAN YOLLAR DA ONARILDI”
Amacının, mahallesine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Aman, hizmetler yapılırken, kazılan ve bozulan yolların Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi ekiplerince onarıldığını ve kış öncesi mahallesindeki yolların da bakımının tamamlandığını belirtti. Yapılan çalışmalarda emeği olanlara da teşekkür eden Muhtar Aman, “DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta’ya,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, DSİ 13. Bölge Müdürümüz Özhan Erdanışman’a, ASAT Genel Müdürümüz İbrahim Kurt’a, Gazipaşa Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a, ASAT Gazipaşa Şube Müdürü Erhan Özbudak’a, DSİ, Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi personellerine mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —