DELEGE SİSTEMİNE AĞIR ELEŞTİRİ

.

SİYASET 6.07.2023 13:01:00 0
DELEGE SİSTEMİNE AĞIR ELEŞTİRİ

DELEGE SİSTEMİNE AĞIR ELEŞTİRİ

Delege sistemiyle ilgili eleştirilerini sıralayan ADD Gazipaşa Şube Başkanı Av. Hasan Coşkun, ilçe başkanlarının doğrundan üye seçimleriyle belirlenmesi gerektiğini savunarak, “Delegelik sistemi demokratik bir yöntem değildir. Çıkar ilişkilerinin, beklentilerin ön plana çıktığı bir süreçtir” dedi. 

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şube Başkanı Av. Hasan Coşkun, önümüzdeki günlerde yapılacak CHP delege seçimleri öncesi açıklamalarda bulundu. Delege sistemini eleştiren Coşkun, ilçe başkanlarının delege ile değil doğrudan üye ile seçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  “Bu ülkeye demokrasi gelirse Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde gelir” diyen Coşkun, “Gelmiyorsa da Cumhuriyet Halk Partisinin sorumluluğu ağırdır bu konuda. Bir partinin üyesi, delegesi, yöneticisi, ilçe başkanı ve belediye başkanı olmak bir şereftir o partiye gönül verenler için. Bu görevlerin hepsinin en azından ilçe bazında doğrudan demokrasi ile belirlenmesi, yani doğrudan üye ile seçilmesi demokrasinin bir gereğidir” dedi. 

 

“ÇIKAR İLİŞKİLERİNİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI BİR SÜREÇTİR”

Delege sistemi hakkında eleştirilerini sıralayan Coşkun, “Delegelik sistemi demokratik bir yöntem değildir. Çıkar ilişkilerinin, beklentilerin ön plana çıktığı bir süreçtir. Kaldı ki blok listeler ile delege belirleyip, yine blok listeler ile yönetimin seçilmesi de olsa olsa sahte demokratlık olur. Olması gereken şey kendisine güvenen herkesin, başkasının kaleminden akacak mürekkebe muhtaç olmaksızın istediği göreve talip olup üyeden ve delegeden yetki istemesidir. Mevcut tüzük delege seçimini zorunlu kıldığına göre, hem delege seçimlerinin, hem yönetim seçimlerinin çarşaf liste ile yapılmasıdır. Aksi durumda güçsüz yönetimler, çıkar ve beklenti ağırlıklı delege yapısı, kutuplaşmalar ve başarısız seçim süreçleri olur sonucu” dedi. 

 

“BİRİNİN ADAMI OLMAK ZORUNDA KALMAMALIYIM”

CHP ilçe başkanlığı adaylığı düşünen partililere de çağırıda bulunan Coşkun, “Ben blok listelerde birinin adamı olmak zorunda kalmamalıyım. Örgütüme güvenerek, verdiğim emeklerin karşılığı olan hakkım diyerek aday olmalıyım istediğim yere. CHP ilçe örgütüne ve ilçe başkanlığı düşünen partililere çağrımdır. Her kademede çarşaf liste ile seçim yapın. Kutuplaşma yerine kucaklaşmayı sağlayın. Üyelerin önünü açın. Size yarayan değil partiye yarayan kişiler görev alsın. Kendinizin kazanması uğruna partiye ve ülkeye kaybettirmeyin. Demokrasinin temel taşlarını ilçeden örmeye başlayalım” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: DELEGE SİSTEMİNE ELEŞTİRİ