“DEĞİŞİM VAKTİ GELDİ”

TÜİK'e tepki gösteren CHP’li Onur Demir, “TÜİK saraydan aldığı talimatla gerçek verileri halktan saklıyor. Artık değişim vakti geldi. Değişimi de halkımızın desteği ile başaracağız” dedi.

8.09.2022 14:19:00 0
“DEĞİŞİM VAKTİ GELDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Av. Onur Demir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları üzerinden AK Parti hükümetine yüklendi. TÜİK’in saraydan aldığı talimatlarla enflasyon verilerini açıkladığını ileri süren Demir, “Halkın faturalarını ödemekte, evine ekmek götürmekte zorlandığı bir dönemde yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde ekonomimizin altüst olduğu gerçeği, saraydan talimat alan TÜİK’in açıkladığı rakamlarla uyuşmuyor. TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 80,21 olarak açıklarken, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonu yüzde 181 olarak açıklıyor” dedi.

“GERÇEKLER SAKLANIYOR”

Enflasyon yükünün halkın omzuna iyiden iyiye bindiğini dile getiren Demir, “TÜİK’in açıkladığı son veriler, evine ekmek götürmek için çabalayan emekçilerin, çocuğuna okul kıyafeti almakta zorlanan velilerin, çocuğu üniversite okuyan anne ve babaların ekonomik gerçekliğiyle örtüşmüyor. Devletçilik ve Atatürk ilkelerini bir kenarı atıp, bütün yatırımlarını beşli çete üzerinden yapan AKP’nin ülkeyi getirdiği durum artık ortada. Ekonomimizde açılan derin yaralar sarılmayı beklerken, saray; içinde bulunduğumuz ekonomik krizi TÜİK’e gönderdiği talimatlarla saklamaya çalışıyor. Halkın içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz, bir nevi devlet tarafından gizleniyor” dedi.

“DEĞİŞİMİ HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE BAŞARACAĞIZ”

Açıklamasında 2023 yılında yapılacak seçimleri işaret eden CHP’li Demir, “Artık bıçağın kemiği delip geçtiği bir dönemde yaşıyoruz. 20 yıl iktidarda kalan AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle bu hale geldik. Elimizde avucumuzda ne varsa eridi bitti. Halkımız sokağa çıkmaya, fatura ödemeye, alışveriş yapmaya korkar hale geldi. Türkiye ekonomisi, hükümet değişikliğinin sinyallerini veriyor. 2023 seçimlerinde CHP iktidar olduğu zaman AKP’nin geride bıraktığı enkazlar, yine CHP tarafından temizlenecek.  Devletçilik ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda yapılacak yatırımlar, ülkemizi düzlüğe çıkaracak. Atatürk’ün devrim ve üretim modelleri, ülkemizi çağdaş ve ferah seviyeye ulaştıracak. Artık değişim vakti geldi. Değişimi de halkımızın desteği ile başaracağız” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27