Tarih: 22.05.2023 10:48

DAHA KAÇ KİŞİNİN CANI YANACAK?

Facebook Twitter Linked-in

Çok sayıda vatandaşa mezar olan ve her kazada ulaşımı aksatan yolun tamamlanmaması tepkileri beraberinde getiriyor.

TÜRKİYE’NİN en önemli iki kenti Antalya ve Mersin’i birbirine bağlayan D-400 Karayolu, dik rampa ve keskin virajlarıyla sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle Gazipaşa-Anamur arasındaki 77 kilometrelik karayolunun yaklaşık 35 kilometrelik kısmın çift yönlü olması ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalara davetiye çıkarıyor. Son zamanlarda yaşanan kazalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen çileli yol, ölüm yolu olarak adlandırılmaya başlandı. Çok sayıda ölümlü trafik kazasının yaşandığı yol; şubat ayında bir askerin kaza yapıp şehit olmasına, geçtiğimiz aylarda ise Tevfik Oğuz ve Fahri Oğuz kardeşlerin ölümüne neden olmuştu. Son günlerde meydana gelen kazalarda ise yolda ulaşım defalarca durdu. 

HER KAZADA ULAŞIM DURUYOR

Gazipaşa-Anamur karayolunda son aylarda meydana gelen trafik kazaları nedeniyle birçok vatandaş hayatını kaybetti. Yakın tarihte bir TIR şoförünün hayatını kaybettiği yol, şubat ayı içinde Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan Kesekler’e, geçtiğimiz aylarda ise Tevfik Oğuz ve Fahri Oğuz kardeşlere mezar oldu. Antalya-Mersin D400 Karayolu ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle defalarca ulaşıma kapandı. Kazaların ardından saatlerce açılmayan yol, sürücüleri ve yolcuları mağdur ettiği kadar, ulaşım ve ticaretin de aksamasına neden oldu. Yaşanan bu gelişmeler yıllardır tamamlanması beklenen Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin önemini bir kez daha hatırlattı. 

BİTMEK BİLMEYEN PROJE

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından 2003 yılında başlatılan ve Mersin-Antalya arasını yaklaşık 35 kilometre kısaltacak Akdeniz Sahil Yolu Projesi; sürücüleri, eski yoldaki dik rampalar ve birbiri ardına sıralanan keskin virajlardan kurtaracak. Ancak, 2020 yılının sonunda bitirilmesi hedeflenen yolun halen tamamlanmaması, bu yol ne zaman bitecek? Sorusunu yine, yeni, yeniden gündeme getirdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —