DAĞTEKİN’DEN 23 NİSAN MESAJI

TÜRK Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilcisi Yakup Dağtekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 103. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

EĞİTİM 24.04.2023 13:28:00 0
DAĞTEKİN’DEN 23 NİSAN MESAJI

Dağtekin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Millet egemenliğinin kabul edildiği 23 Nisan 1920 yılından tam bir yıl sonra “Milli Bayram Addine Dair Kanun” ile kabul edilen ilk Milli bayramımız olan 23 Nisan; çocuk sevgisi büyük olan, içindeki çocuğu hiç yitirmeyen, omzunda bir ülkenin sorumluluğunu taşımasına rağmen, manevi çocuklarıyla da ilgilenen, her daim çocuk sorunlarına eğilen, çocuk ve gençlerin eğitimini önde tutan, yetim ve öksüz çocuklar için yardım toplayan Himaye-i Etfal Cemiyeti’ne desteğini esirgemeyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi Ulu Önderimizin çocuklara verdiği önemin en büyük göstergesidir.

23 Nisan; çocuklarımızın özgürce koşup, oynayabildiği, sesleri ile sokaklarımızı şenlendirdiği bir bayram olmalıdır. Bu nedenle çocuklarımızın kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak, tüm çocuklara eşit şekilde eğitim hakkı tanımak, çocukların beslenme, barınma, giyinme, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek çok önemlidir. Ama üzülerek söylüyorum ki yaklaşık iki buçuk ay önce ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra işimiz biraz daha güç bir duruma gelmiştir. Bu içinde bulunduğumuz durumu normale çevirebilmek ve o bölgedeki çocuklarımızın eksiklerini giderebilmek için Türk Eğitim-Sen ailesi olarak üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız ve buna göre hareket ediyoruz.

Milli bayramlarınızın adına yakışır şekilde, coşkuyla kutlanmalıdır. Bu noktada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tam da bayram tadında kutlanmalıdır. Ülkemizin yaşadığı bu zorlu afet koşullarının sona ererek, sağlık ve sıhhatle kutlayabileceğimiz nice bayramları yaşamayı temenni ediyoruz. Ayrıca “Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.” ve “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” diyen Ulu Önderimizin peşinden giden bizler ulusal egemenliğimize bu güne kadar sahip çıktık ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu minvalde Gazi Meclisimizin 103. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Ramazan bayramınızı gururla kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile bu toprakların vatan yapılması için mücadele eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” >Emin ŞİMŞEK


Anahtar Kelimeler: DAĞTEKİN’ NİSAN MESAJI