Tarih: 30.10.2023 14:07

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından kutlama programı gerçekleştirildi. 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Gazipaşa Belediyesi çelenginin sunumuyla başlayan program, 29 Ekim Pazar günü devam etti. 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen etkinliğe, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Cumhuriyet Savcısı İlker Dülgeroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kamu-kurum amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ATATÜRK ANITI’NA 100.YIL ÇELENGİ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. Törende Atatürk Anıtı’na Kaymakam Orhan Altun, Kaymakamlık Çelengi’ni ve akabinde Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Belediye Çelengi’ni sundular.

Çelenk sunma töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler adına yapılan Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Bayrağımızın göndere çekilmesiyle sona erdi.

 

ÖZEL ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

İlçede cumartesi gün boyu devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri pazar günü de resmi törenle devam etti. Saat 10.00’da başlayan tören, ilçe halkının bayramının kutlanması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Kaymakam Altun’un konuşmasıyla devam eden kutlama programında Anadolu Lisesi ve Ahmet Tuncer İlköğretim Okulu’nun hazırladığı Halk Oyunları gösterileri sunuldu. ‘Cumhuriyet’ adlı şiirlerin okunmasıyla devam etkinlik Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan jimnastik ve karate gösterileriyle devam etti.

Törende ayrıca Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirdi. Yarışmalarda birincillerin ödüllerini Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, ikincilerin ödüllerini Cumhuriyet Savcısı İlker Dülgeroğlu, üçüncülerin ödüllerini ise Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz takdim etti.

Program, okulların Tören geçidi ile sona erdi.

 

KAYMAKAM ALTUN’DAN 100.YIL MESAJI 

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Türkiye Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Altun’un mesajı şu şekilde:

“Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiş, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, İstiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olmuştur.

Bu ruh, bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olarak destansı bir zaferle ayrılan milletimizin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir. Tarihine ve değerlerine bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı olan milletimizin ve özellikle gençlerimizin bu eşsiz mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğine olan inancım sonsuzdur. 

Cumhuriyetimizin kurulmasında verilen şanlı mücadelenin omuzlarımıza yüklediği onurlu mesuliyetin, geçmişe olan vefa borcumuzun ve geleceğe karşı sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Bu asırlık değer, birlik ve beraberliğimizin kutsallığının muhafazasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın temsili Cumhuriyeti bize miras bırakan Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum!”>Vildan RENDE

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —