Tarih: 31.08.2024 12:32

COŞKUYLA KUTLADIK

Facebook Twitter Linked-in

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Gazipaşa’da da coşku ve gururla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene; Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, siyasi parti ilçe başkanları, kamu-kurum amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlen tören, Kaymakam Korkutata tarafından sunulan Gazipaşa Kaymakamlığı Çelengi, Belediye Başkanı Yılmaz tarafından sunulan Gazipaşa Belediyesi Çelengi ve Garnizon Komutanlığı tarafından sunulan çelenk ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından Gazipaşa Askerlik Şubesi Başkan V. Per. Üst. Çvş. Emre Şahiner tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile sona erdi. 

 

“TÜRK MİLLETİ EŞİNE TARİHTE AZ RASTLANIR BİR ZAFER KAZANMIŞTIR”

Gazipaşa Askerlik Şubesi Başkan V. Per. Üst. Çvş. Emre Şahiner, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102. Yılını ulusça kutlamanın haklı guru ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 102 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza, çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuşlardır. 

İşte böylesine umutsuz görünen üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya İstiklal Ya Ölüm!” parolasıyla aydınlığa giden yolu almışlardır. Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi son nefesine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Özellikle Sakarya Meydan Muharebesi’nde hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır. Artık dünyanın en kahraman, en savaşçı milletine düşen görev düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. 

 

“30 AĞUSTOS ZAFERİ, TÜRK ORDUSUNA “SİLAHLI KUVVETLER GÜNÜ” OLARAK ARMAĞAN EDİLMİŞTİR”

Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığı altında Türk kuvvetleri düşmana beklemediği bir yerden taarruza geçerek stratejik sahada düşmanı aldatmayı başardı. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha etti. Bu büyük zafer ile düşmana son darbe de vuruldu. Ardından icra edilen takip harekâtıyla da 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize döküldü. Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekûn bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk ulusu bu meydandan da ulu önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlenmektedir. 

Bu zaferle Türk ulusunun son nefesine kadar yok edilemedikçe Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekûn savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türk ordusuna “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisinde katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostların ve ülkemizin güvencesi düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir.

 

“ATATÜRK İLKELERİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZE REHBER OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta olmak üzere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları Şad olsun.”

 

 KUTLAMALAR GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Meydandaki törenin ardından protokol mensupları, Gazipaşa’da bulunan şehit kabristanlarını ziyaret etti. Gün içinde gerçekleştirilecek resmi tören ve temasların ardından, Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi. Ahmet Tuncer İlköğretim Okulu önünde saat 19.30’da başlayan yürüyüş, Selinus Sahili’nde bulunan Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe’de son buldu. Zafer coşkusu saat 21.00’da Halk Büfe yanında Erdal Güney konseri ile devam etti. >Aysel YILDIZ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —