ÇÖP YIĞINLARI İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

GAZİPAŞA’NIN farklı mahallelerinden geçip Akdeniz’e akan dere ve çaylar, sorumsuzca kirletiliyor. Arka manzarasında milyonlarca liralık konutların yükseldiği çöp yığınları, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor.

GÜNDEM 28.07.2023 11:32:00 0
ÇÖP YIĞINLARI İNSAN VE  ÇEVRE SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Gazipaşa’da çaylar ve derelerin kirletilmesi tepkilere neden oluyor. Her türlü atığın bulunduğu dere ve çay kenarları görüntüsüyle çöplüğü andırırken, ortaya çıkan çirkin manzara insanların içini sızlatıyor. Korubaşı Mahallesi sınırından geçen İnceağrı Çayı ile Bakılar ve Pazarcı arasından geçen Hacı Musa Çayı kirliliğin en yoğun olduğu noktaların başında geliyor. Çay kenarlarında atılan cam kırıkları, cam ve pet şişeler, mobilya atıkları, poşet ve naylonlar bu iki derenin sorumsuzca kirlenmesine neden oluyor. Görüntüler, Pazarcı Mahallesi ile Bakılar Mahallesi arasından geçen Hacı Musa Çayı’nın hemen kenarından çekildi. Çay üzerinden geçen Bostanlar Köprüsü’nün hemen yanında bulunan çöp yığınları, o yolu kullanan vatandaşların ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.

ADETA ÇÖPLÜĞÜ ANDIRIYOR

Kendini bilmezlerin uğrak mekanı haline gelen ve arka manzarasında milyonlarca liralık konutların yükseldiği bu nokta, kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü ve sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla adeta çöplüğü andırıyor. Çay kenarına bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları sera atıkları, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Aylardır bu durumda bekleyen çöpler, belediye ekiplerince de temizlenmiyor. Denetimlerin yetersiz olduğu noktada, çöp yığınları her geçen gün artıyor. Kamyonlar ve traktörlerle çay kenarına inşaat, sera ve ev atıkları bırakan sorumsuzların tespit edilmesini isteyen duyarlı vatandaşlar, Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünü ve denetim yetkisi elinde olan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini göreve çağırdı. >Selçuk ÖZTÜRK