COEWNDON'UN İLK BRÜKSEL UÇUŞUNA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

COEWNDON

GAZİPAŞA-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den ilk kez gelen Corendon uçağı su takıyla ıslatılarak karşılandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Corendon Airlines, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. TAV Havalimanı İşletmeleri, Gazipaşa Belediyesi, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) ortak düzenlediği karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ‘su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi.


YOĞUN BİR KATILIM SAĞLANDI
Karşılama törenine Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Oğuzhan Karatürk, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ALTİD Başkan Yardımcısı ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Alanya Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak ile turizmciler katıldı.


7 ÜLKE, 17 DESTİNASYON
Karşılamanın ardından gazetecilere açıklama yapan TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Oğuzhan Karatürk, sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirileceğini söyledi.


Karatürk “Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı, geçen seneye göre yolcu sayısını artırarak bu yıla başarılı bir başlangıç yaptı. Alanya’nın daha fazla destinasyona bağlanması için paydaşlarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın dört bir yanından misafirlerimizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Artan destinasyon ve uçuş sayımızın, şehrimizin 2024 turizm gelirlerine önemli bir katkı sağlamasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.


“İLÇEMİZDE AĞIRLAMAKTAN GURURLUYUZ”
Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun ise “Gazipaşa-Alanya Havalimanımız, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirlerimiz için avantaj durumda. Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu. >Vildan RENDE