ÇOBANLAR’DA NELER OLUYOR?

.

GÜNDEM 31.05.2024 10:24:00 0
ÇOBANLAR’DA NELER OLUYOR?

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’ın, Çobanlar Mahallesi’nde orman arazisi işgallerine göz yumduğu iddia edilirken, işgalleri haber yapacağı öğrenilen gazetecinin, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 7 işgalci tarafından susturulduğu ileri sürüldü. 


MİLLİ Emlak’ta yaşanan rüşvet skandalı ile çalkalanan Gazipaşa, şimdi de ormanda yaşanan işgaller, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla gündemde. Maddi kazanç uğuruna; devlet ve kamunun kullanımında olan arazilere çöken şahıs ya da şahıslar, şehir merkezi, kırsal mahalle ve yayla demeden orman, hazine ve mera alanlarına çökmeye devam ediyor. Kanunların ve yasaların hiçe sayıldığı ilçede, aralarında iş adamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin Çobanlar Mahallesi’nde orman arazilerini işgal ettiği öğrenildi. 


ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ RANTÇILARA ÇANAK MI TUTUYOR? 
Yaşanan orman işgalleri, mahalle sakinleri tarafından Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’ne şikayet edildi. Olaydan haberi olan Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım’ın, talan edilen orman arazileri karşısında rantçılara çanak tuttuğu ileri sürüldü. Yine Müdür Yıldırım’ın Çobanlar’da yaşanan işgalleri görmezden gelip, üstünü kapatmak istediği ve görevini kötüye kullandığı iddia edildi. 


HABER İDDİASI
Çobanlar Mahallesi 141 ada 1 parsel ile 142 ada 1 parsel çevresinde yaşanan orman arazisi işgalleriyle ilgili ortaya atılan iddialar bunlarla da sınırlı değil. Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım ve orman arazilerini işgal eden aralarında iş adamlarının da bulunduğu 7 kişi ile birlikte bir de gazetecinin etrafında dönen olaylar zinciri, Gazipaşa gündemini bir hayli meşgul edecek. İddiaya göre Çobanlar’da yaşanan işgallerle ilgili kendisine ihbar gelen bir gazeteci, mayıs ayının ikinci haftasında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Gazeteci ziyaretinde, Çobanlar’da yaşanan işgallerle ilgili habere, 17 Mayıs Cuma günü çıkan gazetesinde yer vereceğini bildirdi. 
 

MÜDÜR MUHTARI ARADI MI? GAZETECİ NASIL SUSTURULDU?
Haber konusunu öğrenen Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, gazetecinin kurumdan ayrılmasının ardından yine iddiaya göre Çobanlar Mahalle Muhtarı’nı aradığı ve olayın habere yansıyacağını söyledi. Bununla da yetinmeyen Müdür Yıldırım’ın, konuyla ilgili işlem yaptırmadığı ileri sürüldü. Bir diğer önemli iddia ise, Muhtar’la görüşen işgalcilerin gazeteci ile görüşme yaptığı ve haberin yayınlanmasına engel oldukları, bunun karşılığında gazeteciye maddi kazanç sağladıkları ileri sürüldü.
Orman işgali, görevi kötüye kullanma ve rüşvet iddialarının bitmediği olaylar zinciri ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapacağı çalışmalar şimdiden merak ediliyor. >Geylani TOPALOĞU


Anahtar Kelimeler: ÇOBANLAR’ NELER OLUYOR?