ÇINAR DERNEĞİ 10 YAŞINDA

ÇINAR Derneği Başkanı Yunus Koç, derneğin kuruluşunun 10’uncu yılında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, derneğin 10 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 20.11.2023 14:06:00 0
ÇINAR DERNEĞİ 10 YAŞINDA

Gazipaşa’da, 16 Kasım 2013’te resmi kuruluşu gerçekleşen Çınar Gazipaşa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği 10’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Çınar Derneği Başkanı Yunus Koç ve Çınar Derneği Başkan Yarımcısı Ali Kaplan, derneğin kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Derneğin 10 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Koç, basın mensuplarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi” isimli kitapları hediye etti. 


Çınar Derneği Başkanı Yunus Koç, basın mensuplarına derneğin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Koç, 10 yıl önce kurulan Çınar Gazipaşa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin; çeşitli kamu kurumları ve özel sektör çalışanları ile eğitim-öğretim kurumlarının her kademesinde okuyan ve mezunlar arasında karşılıklı yardımlaşma, kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak, kültürel ve ekonomik sorunları ortaya çıkarmak ve bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu dile getirdi. 


“GENÇLERİMİZE YÖNELİK FAALİYETLERDE ÇOK GÜZEL İLERLEME KAYDETTİK”
Gazipaşa’da 70 üyesi bulunan derneğin, Gazipaşa ve yöremizin kalkınması için proje ve hedefleri olan bireyleri ve grupları desteklemek gibi bir vizyonu olduğunu ifade eden Koç, “Amacımız Gazipaşa’da yardımlaşma, kaynaşma ve dayanışmayı özünde oluşturan bir kültür oluşturup halka sunmaktı ve bunu da başardık. Sadece Gazipaşa’da değil, Antalya’da da güzel bir örnek oluşturduk. Küçük bir ilçeyiz ama çok yoğun faaliyetlerimiz oldu. Gençlerimize yönelik faaliyetlerde çok güzel ilerleme kaydettik Çeşitli faaliyetlerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehit ailelerini getirmiştik ve çok güzel bir örnek oldu. Geçtiğimiz yıllarda bir Şebu Aruz töreni yapmıştık. Programa 2500 kişi civarında katılım sağlanmıştı. Faaliyetlerde en büyük şansımız Sayın Kaymakam Muhittin Pamuk oldu” dedi. 


FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Derneğin faaliyetlerini sıralayan Koç, “Derneğimiz bünyesinde öğrenci evi çalışmamız oldu. 2013-2019 yılları arası, 19 adet olan öğrenci evlerinde toplam 185 öğrenci ücretsiz barındırıldı. Yetenek ve mesleğe yönelik kurslar ve kamplar düzenledik. Kurs ve kamplarımızdan 470 öğrenci yararlandı. 10 yılda, 80 iftar programı gerçekleştirerek, 10 binin üzerinde vatandaşımızı bu iftar programlarında bir araya getirdik. Gazipaşa’da ilk açık hava iftar programını biz yaptık. İlerleyen yıllarda bu bir gelenek haline geldi ve STK’lar ile siyasi partilerde bu geleneğe ayak uydurdu. Yine 10 yıllık süre zarfında il içi, il dışı ve yurt dışı gezilerimiz oldu. Düzenlediğimiz 88 gezi ile 3 bin 80 öğrenci, veli ve vatandaşlarımızı farklı kültürlerle buluşturduk. Okur - yazar buluşmaları kapsamında 30 okulda 81 etkinlik yatık. Yine okullarımızda, 75 defa konferans ve seminer düzenledik. Etkinliklerimizde ülkemizin değerli isimlerini, ilçe halkımız ile buluşturduk. 5 adet konser ve şiir programına imza attık. Şehitlerimize Vefa programımız çok gurur verici bir faaliyetti. Bu kapsamda 22 şehit ve gazi yakınımızı Gazipaşa’ya getirme imkanı bulduk” diye konuştu. 


“ARAMA KURTARMA EKİBİ OLAN İLÇELER ÇOK NADİR”
“En çok gurur duyduğumuz çalışmalardan birsi de Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi” diyen Başkan Koç, “Arama kurtarma ekibi olan ilçeler çok nadir. Şu anda 25 tane gönüllümüz var. Geçen hafta kendi aramızda bir değerlendirme yaptık ve 15 tane eğitim almışız. Türkiye’de nadir görülen bir durum. 25 kişilik ekibimizle, 4 yılda 20 eğitim programına katıldık. Ekibimiz 27 operasyona 32 faaliyete katılım sağladı. Bu da derneğimizin çalışmaları sayesinde olan bir durum” dedi. 


“AYNİ VE NAKDİ YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Dernek tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerinin sürdüğüne dikkat çeken Koç, “10 yılda, yaklaşık 45 adet büyük yardım kampanyası düzenledik. Yurt içi ve yurt dışına 22 TIR yardım malzemesi gönderdik. 5 adet su kuyusu açtırdık.  5 yetim ve öksüze sponsorluk desteği verdik. Yıllık ortalama 75 adet kurban ve adak bağışı yaptık. Yaklaşık 30 bin kişilik gıda, kıyafet, kırtasiye vb. yardım malzemesi dağıtımı sağladık. Derneğimize yönelik sadece Suriyelilere yönelik yardım yapıldığına dair eleştiriler alıyoruz ama bu gerçekleri yansıtmıyor. Gazipaşa ile diğer il ve ilçelere de yardım gönderiyoruz. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi kim varsa yardım etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27