CİMBİTİ YAYLASI’NDA HASAT ŞENLİĞİ YAPILACAK

.

GÜNDEM 30.08.2024 08:34:00 0
CİMBİTİ YAYLASI’NDA HASAT ŞENLİĞİ YAPILACAK

GAZİPAŞA’NIN verimli topraklarıyla ve nohuduyla ünlü Cimbiti Yaylası, bu yıl hasat şenliğiyle coşkulu bir kutlamaya ev sahipliği yapacak. 31 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan şenlik, Ekmel Mahallesi sakinlerinin emeklerini ve misafirperverliğini sergileyeceği renkli etkinliklere sahne olacak.


Ekmel Mahallesi sakinleri tarafından titizlikle hazırlanan Cimbiti Yaylası Hasat Şenliği, bölgenin en değerli tarım ürünlerinden biri olan Cimbiti nohudunun hasadını kutlamak için düzenleniyor. Şenlikte, Cimbiti nohudundan yapılan yöresel yemekler misafirlere ikram edilecek. Lezzet dolu anların ardından, yerel müzik grubu Grup Keyfi sahne alacak ve katılımcılara keyifli bir müzik şöleni sunacak.


ŞENLİĞE HERKES DAVETLİ
Ekmel Mahallesi sakinleri bu yılki etkinlikte Gazipaşa halkını bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Cimbiti Yaylası’nın doğal güzellikleri ve bereketli toprakları arasında düzenlenecek bu şenlik, hem eğlenceli bir gün geçirmek hem de yerel tarımın önemine dikkat çekmek isteyen herkes için ideal bir etkinlik olacak. Yayla sakinleri, hem yöresel tatları keşfetmek hem de eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün geçirmek isteyen herkes şenliğe davetli. >Selçuk ÖZTÜRK