ÇİLELİ YOLDA CAN PAZARI

Gazipaşa-Anamur yolunda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucunda meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1’i ağır 14 kişi yaralandı. Bariyerleri aşıp uçurumun kenarında duran otobüsün uçuruma yuvarlanmaması faciayı önledi.

ASAYİŞ 5.06.2023 13:04:00 0
ÇİLELİ YOLDA CAN PAZARI

ÖLÜMLÜ, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının bitmek tükenmek bilmediği Gazipaşa-Anamur D-400 Karayolu’nda yine can pazarı yaşandı. Sürücülere zor anlar yaşatan çileli yolda meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1’i ağır 14 kişi yaralandı. Kaza, dün sabaha karşı 04.45 sıralarında Anamur’a bağlı Uçarı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Siirt’ten Antalya’ya yola çıkan içinde 30 yolcu 4 mürettebattın bulunduğu Mustafa A. idaresindeki 16 ASR 690 plakalı yolcu otobüsü, yoğun siste dağ yamacına çarptı. Kontrolden çıkan otobüs bariyerleri aşıp, uçurumun kenarında devrildi.

KAZA YERİNDE ADETA CAN PAZARI YAŞANDI

Meydana gelen feci kazada, otobüste bulunan 1 kişi öldü, 1’i ağır 14 kişi ise yaralandı. Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. Alınan ihbarın ardından Anamur ve Gazipaşa’dan kaza yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Kaza yerinde ise adeta can pazarı yaşandı. Ekipler tarafından otobüsten tek tek çıkartılan yaralılar, ambulanslara alınarak Anamur ve Gazipaşa devlet hastanelerine sevk edildi. Trafik ekipleri ise, yolda başka kaza yaşanmaması için önlem aldı. 

Demirören Jandarma Karakolu, yaşanan feci kazayla ilgili çalışma başlattı. 

ÇİLELİ YOL YİNE CAN ALDI

Antalya ve Mersin’i birbirine bağlayan D-400 Karayolu, dik rampa ve keskin virajlarıyla sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle Gazipaşa-Anamur arasındaki 77 kilometrelik karayolunun yaklaşık 35 kilometrelik kısmının çift yönlü olması ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalara davetiye çıkarıyor. Son zamanlarda yaşanan kazalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen çileli yol, ölüm yolu olarak adlandırılmaya başlandı. Çok sayıda ölümlü trafik kazasının yaşandığı yol; şubat ayında bir askerin kaza yapıp şehit olmasına, geçtiğimiz aylarda ise Tevfik Oğuz ve Fahri Oğuz kardeşlerin ölümüne neden olmuştu. Son günlerde meydana gelen kazalarda ise çok sayıda kişi yaralanırken, yolda ulaşım defalarca durdu. Yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları, yıllardır tamamlanması beklenen Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin önemini bir kez daha hatırlattı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ÇİLELİ YOLDA PAZARI