ÇİFTÇİYE BAĞKUR YÜK OLUYOR

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Çelik, tarım BAĞKUR primlerinin üreticiye yük olduğunu belirterek, tarım BAĞKUR ücretlerinin düşürülmesini talep etti.

GÜNDEM 9.01.2023 10:09:00 0
ÇİFTÇİYE BAĞKUR YÜK OLUYOR

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, geçtiğimiz yıl 2 bin 158 lira 8 kuruş olan tarım BAĞKUR primlerinin 2023’te 3 bin 452 lira 76 kuruşa yükseldiğini belirterek BAĞKUR prim oranının düşürülmesini istedi. Hazine teşvik indirimi ile 2 bin 952 lira 36 kuruşa düşen tarım BAĞKUR’un çiftçiye yük olduğunu ifade eden Çelik, “Çiftçilerimizin 2022’de 2 bin 158 lira 8 kuruş olan tarım BAĞKUR primlerinin 2023’te 3 bin 452 lira 76 kuruşa yükseldi. Hazine teşvik indirimi ile 2 bin 952 lira 36 kuruş olan bu tutarı çiftçilerimizin ödeme durumu maalesef çok zor. Tarımsal girdi maliyetleriyle zor günler geçiren çiftçimize bu rakamlar yük oluyor. Yetkililerden tarım BAĞKUR primlerinin düşürmelerini bekliyoruz” dedi. 

“ÜRETİCİNİN VE ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇALIM”

Çelik, “Kanunlarımıza göre çiftçilerimiz ne yazık ki 25 yıl prim ödemesi yatırmak zorunda kalıyor. Yani çiftçilerimiz 9 bin günden fazla prim ödüyor. 25 yıl prim yatıran çiftçilerimizin daha makul tarım BAĞKUR prim oranı ödemesini istiyoruz. Çiftçilerimizin 25 yıl gibi uzun bir süre prim ödemesi adil olmayan ve tartışılması gereken bir konu. Zaten çiftçilerimizin giderleri ortada… Mazot, gübre, elektrik gibi önemli gider kalemleri var. Üreticinin kazandığı, giderlerine gidiyor. Hal böyleyken; çiftçilerimiz indirimle 2 bin 952 lira 36 kuruş olan bu tutarı ödemekte güçlük çekecek. Bakanlığımızın ve yetkili mercilerin bu durumları göz önünde bulundurarak, gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz. Üreticinin ve üretimin önünü açalım ki, hem üretici kazansın hem de üretimle ülkemiz kalkınsın” dedi. 


Anahtar Kelimeler: ÇİFTÇİYE BAĞKUR OLUYOR