Tarih: 23.10.2023 19:07

“ÇİFTÇİNİN GEÇİMİ UMUT”

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Görgülü, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü dolayısıyla Gazipaşa’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde edindiği izlenimleri gazetemizle paylaştı. “Çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin altına eziliyor” diyen Görgülü, “Çiftçinin geçimi para değil, umut olmuş” dedi. 

 

İYİ PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Yunus Görgülü, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü dolayısıyla Gazipaşa’da tarımsal faaliyetlerine devam eden kadın çiftçiler ve diğer üreticileri ziyaret etti. Gerçekleştirdiği ziyarette hem kadın çiftçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlayan hem de tarımsal üretimin gerçekleştiği noktadan birebir bilgi alan Görgülü, tarlada edindiği izlenimleri gazetemiz aracılığı ile kamuoyuyla paylaştı. 

 

“GİRDİ MALİYETLERİ ÇİFTÇİMİZİN BELİNİ BÜKMÜŞ”

“Bir üretici, bir çiftçi olarak her zaman emektar çiftçilerimizin yanında oldum” diyen Görgülü, “Bilindiği üzere Gazipaşa’da yeni tarım sezonu açıldı. Gazipaşa ve çevre ilçelerin hallerinde piyasalar kurulmaya başlandı. Ancak içinde bulunduğumuz durum, hem çiftçileri hem de halkımızı memnun edecek kadar iç açıcı değil. ‘Ekonominin ve üretime desteğin bu kadar kötü olduğu bir dönemde; ne olursa olsun üretmekten vazgeçmek yok!’ diyerek çalışmaya devam eden üreticilerimizin geçimi umut olmuş. Çiftçilerimiz bu günler de geçer umuduyla üretime devam ediyor, ancak durumları gerçekten kötü. Girdi maliyetleri, mazot, elektrik ve sulama giderleri çiftçimizin belini bükmüş” dedi. 

 

“TARIM ÜLKESİYDİK, TARIMDA DIŞA BAĞLI OLDUK”

Türkiye’nin tarımda dışa bağlı bir ülke haline geldiğini dile getiren Görgülü, “AKP iktidarı, çocukluğumuzda okul kitaplarında tarım ülkesi olarak gösterilen Türkiye’mizi tarımda dışa bağlı hale getirdi. Ekonomik kriz, dış politika, yanlış ekonomi ve yanlış tarım uygulamaları üretimi durdurma noktasına getirdi. İçinde bulunduğumuz dönemde, üretici maliyetini karşılamakta zorlanırken, halk ucuz sebze ve meyveye ulaşamaz hale geldi. Ovalarımızdan hasat edemediğimiz tahılı, ülkemize getirebilmek için tahıl koridorları kurduk. Kısacası AKP tarımı ve üretimi çıkmaza soktu. Tarımda ihracatçı konumundan, ithalatçı konumuna düştük” dedi. 

 

“İYİ PARTİ İLE HEM ÜRETİCİ HEM DE HALK KAZANACAK”

İYİ Parti’nin her zaman, her koşulda üreticinin yanında olduğunu dile getiren İYİ Parti İlçe Başkanı Görgülü, “Tarımda asıl amacımız çiftçinin ürettiği ürünün piyasada gerçek değerini bulması, hak ettiği fiyatı almasıdır. Partimiz bu konuda “Kazanç Odaklı” bir model kurdu. Çiftçi ister domates, ister salatalık üretsin; ürettiği ürünün fiyatını önceden bilecek, belirsizliğe mahkum olmayacak. İYİ Parti tarafından ortaya konulan tarım politikaları ile kimse mağdur olmayacak. Herkes hakkını alacak, Halkımız ise; ülkemizin bereketli topraklarında üretilen ürünlere daha ucuza ulaşacak. İYİ Parti ile hem girdi maliyeti azalan üretici, hem de halkımız kazanacak” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —