ÇİFTÇİNİN DESTEKLENMESİ ŞART

.

GÜNDEM 31.08.2023 14:32:00 0
ÇİFTÇİNİN DESTEKLENMESİ ŞART

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, yeni üretim sezonu öncesi hükümetten mazot ve gübre indirimi beklediklerini belirterek, “Çiftçinin gider kalemleri günden gün artıyor. Çiftçinin para kazanması, halkın da ucuz meyve ve sebzeye ulaşması için çiftçinin desteklenmesi şart” dedi. 

 

GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, artan girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerin zor günlerden geçtiğini dile getirdi. Gazipaşalı üreticilerin yeni üretim sezonuna hazırlandığını dile getiren Çelik, mazot ve gübre başta olmak üzere, elektrik, fide, fidan gibi girdi maliyetlerinin günden güne arttığına dikkat çekti. Çelik, merkezi hükümetten mazot ve gübre ile diğer girdi maliyetlerinde indirim beklediklerini dile getirdi. Üreticilerin yeni sezona sıkıntıyla başlayacağına vurgu yapan Çelik, tarımsal üretimin ülke ekonomisine katkısının devam etmesi için çiftçinin desteklenmesi gerektiğini savundu. 

 

“GİRDİ MALİYETLERİNİN ARTMASI, HALKIN SOFRASINA DA YANSIYACAK”

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Çelik, sulamada kullanılan elektrik ile gübre ve mazot fiyatlarının çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi. Akaryakıta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı ve arkasından gelen yeni güncellemelerle mazot fiyatının 40 TL’ye dayandığını belirten Çelik, “Yeni gelecek zamlarla birlikte mazot fiyatları 40 TL’yi geçecek. Bu durum, üretimin her aşamasında akaryakıt kullanan üreticilerimizi derinden etkileyecek. Girdi maliyetlerinin artması, halkın sofrasına da yansıyacak. Çiftçinin para kazanması, halkın da ucuz meyve ve sebzeye kolay ulaşabilmesi için çiftçinin desteklenmesi şart. Aksi halde hem çiftçi hem de vatandaş içinde bulunduğumuz durumdan olumsuz etkilenecek” diye konuştu. 

 

“YAPILACAK DÜZENLEMELERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

“Çiftçinin sadece mazotta değil, her alanda desteklenmesi gerekiyor” diyerek açıklamasını sürdüren Çelik, “Kışın ülkemizin meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan, yapılan ihracatlarla ülke ekonomisine destek veren Gazipaşalı, Antalyalı üreticiler, yeni sezon öncesi destek bekliyor. Üreticilerimiz sadece mazot değil; gübre, elektrik, fide ve fidan desteğine de ihtiyacı var. Artan maliyetler fide fiyatlarına da yansıdı. Üreticilerimiz, uygun fiyata fide bulmakta zorlanıyor. Hükümetin tarımsal destek konularında çiftçileri rahatlatacağına canı gönülden inanıyor, yapılacak düzenlemeleri dört gözle bekliyoruz” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27