Tarih: 02.03.2024 13:58

ÇİFTÇİ BİZİMLE YÜKSELECEK

Facebook Twitter Linked-in

Mahalle toplantılarına Çobanlar Mahallesi’nde devam eden İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Yüksel, “Komşu ilçelerde üretilen bir ürünün fiyatı Gazipaşalı üreticinin ürününden 4-5 lira daha pahalı. Kuracağımız Tarım Şube Müdürlüğü ve üretici birlikleri ile Gazipaşalı üretici kendi fiyatını kendisi belirleyecek” dedi.

 

SEÇİM çalışmalarına doludizgin devam eden İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Yüksel, Çobanlar’da mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Adayı Yüksel, Çobanlar’ın sorunlarını bir bir masaya yatırdı. Çobanlar’ın yıllardır hak ettiği hizmeti alamadığının altını çizen Yüksel, “Çobanların problemlerinin hepsini biliyoruz. Çobanların içme suyu sıkıntısı var. Yol sıkıntısı var. Çobanların bir toplu taşıma problemi var. Çobanlar bir tarım mahallesi ama pazar ve altyapı sıkıntısı var. Çobanların gençleri iş bulmak için evlerinden yuvalarından ayrılıp başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Bir belediye başkanı olacaksanız alt yapınızı, bölgenin problemlerini, dersinize çalışmanız lazım. Dersimize çalıştık. Tüm bu sorunları tek tek çözeceğiz. Ankara’dan gönderilen adaylarla yola çıkarsanız sınıfta kalırsınız. Biz buradayız, sorunlara vakıfız ve çözecek güçteyiz. Rahmetli annemin kapısını nasıl günün 24 saatinde çalabildiyseniz, benim kapımı da istediğiniz zaman çalıp derdiğinizi anlatacaksınız” dedi. 

 

“ÇOBANLARIN YERLEŞİM ALANI YOK”

Çobanlar Mahallesi’nin yerleşim alanının olmadığına ve bunun gelecek için büyük bir tehlike olduğunu dile getiren Yüksel, “Şu anda Çobanlar mahallesinde ailenizin tarlasını bölme şansınız yok. Ev yapma hakkınız yok. Kaçak yapabilirsiniz veya bir parsele tarım amaçlı küçük bir ev yaparsınız. 2012 yılında yerleşim alanı kararı alan Gazipaşa Belediyesi’ne 2014 yılında Tarım Müdürlüğü ‘Benden görüş almadın’ diyerek dava açmış. Çok acı bir durum. Gazipaşa Belediyesi bu davanın takipçiliğini yapmamış. Savunma vermemiş. Savunma vermeyince geçtiğimiz günlerde davayı kaybettik. Yargıtay onayladı. Gazipaşa merkezde Çobanlar, Beyrebucak, Macar gibi 9 mahallenin yerleşim alanı şuan yok. Bir yıl oldu belediyeye yalvardım. Çok acil bir komisyon oluşturarak bu işi çözelim dedim ama dinletemedim. 9 mahallemizin yerleşim alanı problemini çözmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

 

“ÇİFTÇİ SAHİPSİZ KALMAYACAK”

Gazipaşa’nın bir tarım kenti olduğunu vurgulayan tecrübeli Başkan Adayı, tarımı desteklemek için her yolu deneyeceklerini söyledi. Belediyenin tarım konusunda birinci derecede sorumluluğu olduğunu ifade eden Yüksel, “Birileri Belediyenin tarımla ilgili yetki alanları kısıtlı diyebilirler. Böyle bir durum yok. Göreve geldikten sonra yapacağımız ilk icraatlardan birisi Gazipaşa Belediyesi bünyesinde bir Tarım Şube Müdürlüğü kuracağız. Yasal mevzuat buna cevaz verecek. Üniversitelerle protokol imzalayacağız. Bizim bölgemizde yetişecek ürün çeşitliliği, bu ürünlerin hangi markada hangi çeşit ürünleri nereye ekebileceğimizle ilgili çalışma yapacağız. Toprak analizinden tutunda iklimlendirme yapısına kadar hepsiyle ilgili bir çalışmamız olacak. Tabi ki belediye salatalık, domates ekmeyecek ama bu üretimi yapan çiftçilerimize lojistik destek sağlayacak. Domatesi, salatalığı, muzu ürettiniz. Bu ürün sizin. Ama bunun fiyatını belirleme yetkisi siz de değil. Bunu kim belirliyor? Piyasa koşulları ya da aracı kurumlar belirliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir pazarlama modeli, üretim modeli yok. Öncelikle üretici birliklerini kurmak zorundayız. Bu kendi başına bırakılacak bir iş, eylem değil. Belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız. Çiftçilerimiz ile beraber bu üretici birliklerini tesis etmek zorundayız. Manavgat’ta aynı ürün 2-3 lira fazlaya satılıyor. Niye? Bunlar üretici birlikleri kurmuşlar. Yüksek gelir elde eden üreticilerin yaşadığı, marka değeri yüksek bir şehir yaratmak zorundayız. Tropikal meyveler cenneti diyoruz. Avokadonun coğrafi üretim işaretini Alanya almış. Muzun coğrafi işaretini Anamur almış. Biz kendimize özgü ürünlerimizle bu pazarda varız. Buranın ana üretim merkezleri Gazipaşa’da diyebilmeliyiz. Bizim olduğumuz yerde fakirlik, yokluk, işsizlik olmayacak” diye konuştu.

 

“MAKUS TALİHİMİZ DEĞİŞECEK”

Gazipaşa’nın makus talihini değiştirecek projeleri bir bir hayata geçireceklerinin altını çizen Yüksel, hazırladığı tüm projelerini bire bir imar planı üzerine uygulanabilecek gerçekçi projeler olduğunu söyledi. Projelerinin bir kısmını sıralayan Yüksel, “Turistik tesis alanlarının imar problemini bir an önce bitireceğiz. Turizm yatırımcılarının altyapı hizmetlerini halledeceğiz. Dünyanın en çok para kazanan bölgeler, futbol takımlarının kamp dönemlerini geçirdiği bölgeler. Bununla ilgili Bakılar ile Koru Bölgesi içerisinde 26 dönümlük imar planında tesis alanı bulunuyor. Burada uluslararası standartlarda futbol antrenman sahaları kuracağız. Günlük kirası 200 bin TL’yi geçen sahalar inşa edeceğiz. Yanında teniz, voleybol, basketbol sahaları, otoparklar, sosyal tesisler olacak. Gazipaşa Belediyesi’nin futbol sahasını da modern bir spor kompleksine dönüştüreceğiz. Çevresine gençlik merkezi kuracağız. 

Belediye olarak bizim otel yapma gibi bir şeyimiz yok ama yapılacak olan tesisleri besleyecek yan unsurları hazırlamamız lazım. Fener Mesire Alanına dünyanın her yerinden ilgi çekecek bir fener inşa edeceğiz. Herkesin gelip bu görselin altında çayını, kahvesini içebileceği bir mekan olacak. Halka açık ve dünyanın gıptayla baktığı bir nokta olacak. Yine onun üst tarafındaki şuan mezbelelik haline gelmiş mesire alanını baştan düzenleyeceğiz ve orayı biz işleteceğiz. Gazipaşa en büyük problemlerinden birisi otopark problemidir. Arabanızı bir yere koyabilmek için 3 tur atıyorsunuz. Gazipaşa nüfusu 55 bin. Bugün otopark problemini yaşıyor ise yarın buranın nüfusu 155 bin olduğunda ne yapacağız? Bugünkü pazaryerinin olduğu bölge imar planında meydan olarak planlandı. Pazar yerini Yeni Mahallede ayrılan yere alacağız ve mevcut yeri meydan yapacağız. Görkemli bir Atatürk büstü olacak bu meydanda. 10 dönüm civarı bir alan burası. Dünyanın birçok yerinde olmayan bir meydanı hayata geçireceğiz. Buranın altında 2 kat otopark planlıyoruz. En az 10 yıl Gazipaşa merkezde otopark problemi ortadan kalkacak. Yine otopark problemini çözecek bir başka alternatifimiz var. Gazipaşa Belediyesi 1948’de kuruldu. O gün bugündür köhne bir belediye hizmet binasında hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni akıllı bir bina projemiz var. Kendi enerjisini kendi üreten bir bina olacak. Yine buranın da zemininde vatandaşın kullanabileceği iki kat otopark olacak. Atatürk parkımızı yeniden dizayn edeceğiz Çok hızlı bir şekilde yeni pazar yerimizi kuracağız. Bu pazar yerinin şimdiki gibi başıboş bırakmayacağız. 

Balıkçı barınağı, yat limanı yapıldı. Balıkçılarımız dışarı attılar. Yine bununla ilgili hemen yat limanının arka tarafında belediyemize kalan çayın kenarındaki rekreasyon alanına, içinde kafeteryaların, balıkçı dükkanlarının, yelken/sörf kulüplerinin, çadır alanlarının olduğu, balıkçılarımızın güvenle barındığı yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. 

Burası dünyanın gıpta ile baktığı bir cazibe merkezi olacak. Dünyadaki bisiklet sporuyla ilgilenen, hem antrenman yapabileceği hem çalışabileceği coğrafya olarak en uygun bölge Gazipaşa. Türkiye’nin en uzun bisiklet parkurunu Gazipaşa’ya yapacağız. Düğün salonları kurarak gençlerimize destek olacağız” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —