CHP'NİN ÖNÜNDE ÜÇ YÖNTEM VAR

.

SİYASET 12.12.2023 08:48:00 0
CHP

Yerel seçim için aday belirme sürecine giren CHP, belediye başkanı adayını belirlemede; “örgüt denetiminde ön seçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerinin kullanılmasına karar verdi.


CUMHURİYET Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde aday olmak isteyenlerin başvuruları 5 Aralık Salı günü tamamlandı. Yapılan başvuruların ardından aday belirleme sürecine giren CHP’de, ülke genelinde rekor başvuru alındı. Genel merkeze ulaşan listeye göre; aday olmak için aralarında mevcut belediye başkanları ile eski siyasetçilerin de olduğu 15 bin 464 kişi CHP’den belediye başkanı olabilmek için aday adaylığı başvurusu yaptı. Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa’da da CHP’li 9 isim başkanlık için aday adaylığı başvurusu yaptı. Cemburak Özgenç, Turan Gülcan, Ali Haydar Dikmen, Ali Kızılateş, Yavuz Çelik, Deniz Özdemir, Oya Çalık Başeğmez, Mehmet Ali Yılmaz ve Murat Özçelik Gazipaşa Belediye Başkanlığı için parti içinde adaylık yarışına girdi. 


PEKİ CHP’DE ADAY NASIL BELİRLENECEK?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde İyi Partili mevkidaşı Meral Akşener'i ziyaret etmiş, yapılacak yerel seçimler için yeni bir ittifak teklifi götürmüştü. Ancak İyi Parti, CHP'den gelen ittifak teklifini reddetti. İttifak teklifi reddedilen CHP ise yerel seçimlere girecek adaylarla ilgili kriterlerini belirledi. CHP Genel Merkezi, 81 il başkanlığına genelge gönderdi. Aday belirlemede belirlenen üç yöntem açıklandı. Yazıda, belediye başkan adaylarının belirlenmesi için saptanan yöntemleri açıklandı. Buna göre “örgüt denetiminde ön seçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerinin kullanılmasına karar verildi. Karar verilen 3 yöntemin sonrası bazı şehirlerin belediye başkanlıklarında ise ön seçim yapılmayacak.


TABAN ÖNSEÇİM İSTİYOR
2019 yılında AK Parti’den geri kazanılan Gazipaşa Belediyesi’ni kaybetmemek için seçime doğru bir adayla gidilmesi gerektiğini savunan CHP tabanı, en doğru adayın da önseçimle belirleneceğine inanıyor. 31 Mart seçimini kazanmak için önseçimin önemli olduğuna dikkat çeken CHP’li seçmenler, önseçimde çıkacak sonuçla partide birlik ve beraberliğin sağlanabileceğine vurgu yapıyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ' ÖNÜNDE YÖNTEM