CHP'Lİ ÖZGEN'DEN SU ÜCRETİ AÇIKLAMASI

.

GÜNDEM 24.07.2024 10:10:00 0
CHP

CHP’Lİ Ulaş Özgen, su ücretleri tarifesinde yapılan düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı. ASAT’ın dar gelirli vatandaşlara ekonomik destek sağlamak amacıyla adımlar attığını belirten Özgen, “Belediyemiz, kuraklığın arttığı süreçte su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla 5 m³ suya indirim uygulamaktadır” dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Av. Ulaş Özgen, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu’nda suya yapılan zamla ilgili açıklama yaptı. ASAT Genel Müdürlüğü dar gelirli vatandaşlara ekonomik destek sağlamak ve kuraklığın arttığı süreçte su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla 5 m³ (metreküp) suya indirim uygulamaktadır” diye Özgen, “Son yapılan tarife düzenlemesi ile bu indirim oranı değiştirildi. Yeni tarife ile 5 m3 su tüketen vatandaşlarımız bir m³ su için 20,47 TL yerine 10 TL ücret ödeyecektir. 5 m³ su tüketen bir vatandaşımız su ücreti olarak, toplam 50 TL (atıksu ücreti hariç) ücret ödeyecektir. Belediyemiz, yarım damacana su ücretine 5 m³ su vermeye devam edecek” dedi. 


“UCUZ SUYU VEREN ŞEHİRLER SIRALAMASINDA ALTINCI SIRADAYIZ”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meskenlere en ucuz su veren büyükşehir belediyeleri arasında yer aldığına dikkat çeken CHP’li Özgen, “ASAT Genel Müdürlüğü şebekeye verdiği suyun nerdeyse tamamını yeraltından elektrikli pompalar vasıtasıyla üretmektedir. Son günlerde yaşanan Elektrik, Akaryakıt ve personel gibi girdi maliyetlerindeki artış bu düzenlemeyi zorunlu kılmıştır. Son veriler ile 1 m³ suyun kurumumuza maliyeti 60 TL olmuştur. Yapılan tarife düzenlemesi sonrasında Antalya, Büyükşehir Belediyeleri arasında meskenlere en ucuz suyu veren şehirler sıralamasında altıncı sıradadır.


“VATANDAŞLARIMIZ DESTEKLENMEKTEDİR”
Antalya’da toplam 1.231.000 mesken abonesi bulunmaktadır. Mesken abonelerinin yüzde 27’si (332.300 abone) 01-05 m³ arası su tüketmekte ve bu kademeden faydalanmaktadır. Bu kademeden faydalanan abonelerin ilçelere göre dağılımına bakıldığında Kepez ilçesinde yüzde 24, Muratpaşa ilçesinde yüzde 23 ve Alanya ilçesinde yüzde 15’lik kısmın bu kademeden faydalandığı görülmektedir. Antalya’daki ticarethane abonelerinin yüzde 71’i 01-10 m³ arasında su kullanmaktadır. Böylelikle, küçük esnaf desteklenmektedir. Şehit aileleri ve Gazilere %90, Engellilere %40 indirim uygulanmaktadır. Hayvancılıkla uğraşan abonelerimize 50 ton su indirimli olarak verilmeye devam edecektir” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: ' ÖZGEN' ÜCRETİ AÇIKLAMASI