CHP’Lİ ÖZEL SER VERİP SIR VERMEDİ

Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali kapsamında Gazipaşa’ya gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kendisine yönetilen; “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” Sorusu hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 24.10.2022 14:09:00 0
CHP’Lİ ÖZEL SER VERİP SIR VERMEDİ

Aday konusunda ser verip sır vermeyen CHP’li Özel, “29 Ekim 2023’te bir Cumhuriyet Balosu olacak. Balonun davetiyesindeki yer kısmında Atatürk’ün emaneti, Atatürk Orman Çiftliği’nin böğrüne bir hançer gibi saplanmış yerin adresi değil, Çankaya Köşkü yazacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yıldönümü anısına düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali için Gazipaşa’ya geldi. Festivalde konuşma yapan CHP’li Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yaz görevlendirdiği ikinci bir özel vekalet için buradayım. Bugün ilçenize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin verilişinin Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazanmasının 100’üncü yıldönümü. Sayın Genel Başkanımız, Türkiye’deki bütün belediye başkanlarıyla Sivas’taki toplantısından dolayı buraya çok istemesene rağmen katılamamıştır. Ancak, bana buraya gelme, kendi selamlarını iletme ve en kısa zamanda Belediye Başkanımızın davetlisi olarak Gazipaşa’ya geleceğinin müjdesini vermemi istedi” dedi.

“BİZDEN OLMAYANIN YÜREĞİNİ İNCİTMEK BİZE YAKIŞMAZ”

Özel, “Bir hain darbe girişimi yaşandı. Ardından olağanüstü hal ilan edildi. Özgürlüklerin kısıtlandığı, propaganda olanaklarının olmadığı, haksızlığa uğrayana mahkeme kapısının kapalı olduğu, hak aranamadığı, söz söylenemediği bir dönmede, bir anayasa değişikliği oldu. Rejime kasteden, bütün itirazlarımıza rağmen bir anayasa değişikliği yaşandı. Anayasa değişince, devlet göreviyle, kamu göreviyle siyasi pozisyonlar birbirinin içine girdi. Örneğin bu meydanlar doluyor, bir partinin genel başkanı, hem de devletin başkanı sıfatıyla siyasi konuşmalar yapıyor. Öyle olunca, biz de bu kürsülere geldiğimizde bizim partililerimiz diyorlar ki; “Vur başkanım, sen de konuş başkanım, o bize şunu söyledi, sen de cevabını ver başkanım.” Ben şunu gözetirim; burada siyasi bir konuşma yapmak çok kolay. Benim partime gönül verenlerin, ittifakımıza gönül verenlerin yüreğine su serpmek çok kolay. Ancak, burada her siyasi görüşten insan olacak ve onların vergileriyle hizmetler yapılacakken, bir partinin siyasetini yapmak, bizden olmayanın yüreğini incitmek bize yakışmaz” dedi.

“KURTULUŞUNUN VE VAR OLUŞUNUN 100’ÜNCÜ YAKLAŞIYOR”

“Şimdi 100’üncü yıllar çok önemli” diyerek konuşmasını sürdüren CHP’li Özel, “Ama bir ülkenin kuruluşunun, kurtuluşunun ve var oluşunun 100’üncü yılı yaklaşıyor. Biz ilk olarak 19 Mayıs 2019 günü Samsun’da İlkadım Belediyesindeydik. Atatürk’ün Anadolu’ya ilk adımını attığı yerde 100’üncü yıl coşkusunu her birlikte yaşadık. Sonra 4-5 Eylül 2019’da Sivas Kongresi’nin yapıldığı yerde tüylerimiz diken diken olarak orada bulunduk. 23 Nisan 2020’de 1. Meclis’te Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100’üncü yılını kutladık. Ardından Lozan’ın 100’üncü yılını hep birlikte yaşadık. Ve şimdi yine tüylerim diken diken olarak, Gazi Mustafa Kemal’in iki unvanı; Gazi ve Paşa unvanlarıyla birleşmiş, o ismi kendi rızasıyla bu şehre vermiş, Türkiye’de hiçbir ilçeye nasip olmayacak, adını Gazi Mustafa Kemal’den alan bu ilçede onun 100’üncü yılında sizlerle birlikteyiz. Ne mutlu Gazipaşa’ya, ne mutlu Gazipaşalılara, Ne mutlu Gazi Mustafa Kemal’in isminin yaşadığı ilçede olanlara…

“ADAY KİM DİYE ÇOK SORUYORLAR”

Konuşmasında, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” Sorusu hakkında da konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Çok soruyorlar… Sizin adayınız kim olacak? Bakın! Size siyasi bir cevabım yok ama şöyle bir cevabım var: 100’üncü yıl 29 Ekim 2023, o 100’üncü yılda, bir Cumhuriyet Balosu olacak, Atatürk’ün hep yaptığı… O Cumhuriyet Balosunun bir davetiyesi olacak. O davetiyenin altında yer yazacak. O yer kısmında emin olun Atatürk’ün vasiyetinin aksine, Atatürk’ün emaneti, Atatürk Orman Çiftliği’nin böğrüne bir hançer gibi saplanmış yerin adresi değil, Çankaya Köşkü yazacak. Eee imza kimin olacak? Bakın onu yine söylemeyeyim siyaset olur. Ama bir kopya vereyim, o imzayı gören siz değil de bu ilçeye adını veren Gazi Paşa olsa, imzayı gördüğünde şöyle diyecek: işte benim cumhuriyetim, işte cumhuriyetimin 100’üncü yılı, işte o 100’üncü yılın cumhurbaşkanı diyecek. Böyle bir isim olacak. Atatürk’e, eserine, emanetine husumet besleyen değil, onunla gurur duyan, kıymetini bilen ve ileriye taşıyacak bir cumhurbaşkanının yöneteceği Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’nci yüzyılında hep birlikte olmak ümidiyle…” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: VERİP VERMEDİ