CHP’DE TANITIM GÜNÜ

CHP’de, 21 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuru süresi bugün sona eriyor. CHP İlçe Örgütü, Gazipaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan CHP’li isimleri yapacağı toplantı ile tanıtacak.

SİYASET 5.12.2023 09:19:00 0
CHP’DE TANITIM GÜNÜ

31 MART 2024'te yapılacak yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday adaylarının başvuruları devam ediyor. İl ve ilçe başkanlıklarına yapılan başvurularda katılımın yoğun olması nedeniyle daha önce 28 Kasım olarak açıklanan süre, MYK kararıyla 5 Aralık'a yani bugüne kadar uzatılmıştı. Partiye bugüne kadar büyükşehir ve il belediye başkanlığı için 1300 kişi başvuru yaparken, belediye meclis üyelikleri için de 6 bin 500 müracaatta bulunuldu. Belediye başkanı, il ve ilçe meclis üyeliği düşünen isimlere tanınan süre bugün dolarken, açıklanan rakamın gün içinde değişmesi bekleniyor. 


CHP’DE ADAY BOLLUĞU
Türkiye genelinde olduğu gibi Gazipaşa’da da CHP’den çok sayıda kişi belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu yaptı. Geçtiğimiz hafta Cemburak Özgenç, Turan Gülcan ve Ali Haydar Dikmen’le başlayan başvurular, Oya Çalık Başeğmez, Ali Kızılateş, Yavuz Çelik ve Deniz Özdemir isimleriyle devam etti. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da beklenildiği gibi aday adaylığı başvurusunu CHP İlçe Yönetimi’ne yaptı. Aday adaylığı başvurusu merakla beklenen Murat Özçelik ise bugün başvurusunu yapacak. Dün itibariyle 8 kişinin resmi olarak aday adaylığını açıkladığı CHP’de, bugün Özçelik’le birlikte yeni aday adaylarının başvuru yapabileceği konuşuluyor. 


CHP ADAY ADAYLARINI TANITACAK
CHP İlçe Örgütü, Gazipaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan CHP’li isimlerin başvurularını bugün saat 14.00’te yapacağı toplantı ile toplu olarak alacak. Aday adaylarını ilçeye tanıtacak olan CHP, bugünden itibaren aday belirleme çalışmalarına yönelecek. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27