CHP’DE TAKVİM NETLEŞTİ

CHP Parti Sözcüsü Yücel, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada “CHP’den aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız 21 Kasım 2023 ile 28 Kasım 2023 tarihleri arasında bu başvurularını yapabilecekler” dedi.

SİYASET 21.11.2023 13:47:00 0
CHP’DE TAKVİM NETLEŞTİ

CUMHURİYET Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylığı başvurularının 21 Kasım 2023 ile 28 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. Yerel seçim sürecinin masaya yatırıldığı kritik MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “CHP, 81 vilayette ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçimi kazanacak şekilde seçimlere hazırlanmaktadır. CHP’den aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız 21 Kasım 2023 ile 28 Kasım 2023 tarihleri arasından bu başvurularını yapabilecekler. Önümüzdeki yerel seçimde de halkın dertleriyle dertlenen, halkın sorunlarına çözüm üreten belediye başkan adaylarıyla seçimlere gireceğiz. Adaylarımızı belirlerken katılımcı, kapsayıcı ve demokratik yöntemler uygulanacak” dedi.


ÖNSEÇİM MUAMMASI
“Belediye başkan adaylarımız belirlenirken aynı MYK ve Gölge Kabinemizde olduğu gibi mümkün olduğunca kadın temsili artırılacak, eşit temsil ilkesinin uygulanmasına özen gösterileceğini buradan bir kez daha ifade ediyorum” diyen Yücel, önseçimle ilgili bir açıklama yapmadı. Peki, CHP’de önseçim yapılacak mı? Özellikle Gazipaşa’da bu soru çok merak ediliyor. Sandık konulması durumunda çok adaylı bir seçim bekleyen Gazipaşa’da alınacak karar merakla bekleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçilmeden önce ‘ön seçimin teminatı olacağı’ sözünü vermişti. Ancak genel başkan seçildikten sonra sürecin uygun olmadığını belirtmişti. Geçen hafta yaptığı açıklamada önseçime değinen Yücel, “Önseçimin en demokratik yöntem olduğunu har zaman söylüyoruz. Önseçimle ilgili zamanlama açısından bir sıkışıklık var. Yapılıp yapılmaması veya Cumhuriyet Halk Partisi denetiminde temayül yoklaması yapılıp yapılmaması tartışılıyor, değerlendirme aşamasında” ifadelerini kullanmıştı. 


CHP TABANI, EN DOĞRU ADAYIN DA ÖNSEÇİMLE BELİRLENECEĞİNE İNANIYOR
2019 yılında AK Parti’den geri kazanılan Gazipaşa Belediyesi’ni kaybetmemek için seçime doğru bir adayla gidilmesi gerektiğini savunan CHP tabanı, en doğru adayın da önseçimle belirleneceğine inanıyor. 31 Mart seçimini kazanmak için önseçimin önemli olduğuna dikkat çeken CHP’li seçmenler, önseçimde çıkacak sonuçla partide birlik ve beraberliğin sağlanabileceğine vurgu yapıyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: TAKVİM NETLEŞTİ