CHP’DE SÜRPRİZ GELİŞME

.

SİYASET 17.11.2023 10:32:00 0
CHP’DE SÜRPRİZ GELİŞME

Gazipaşa’da CHP’nin muhtemel aday adayları arasına 3 isim daha eklendi. O isimlerden birisi ise oldukça sürpriz… Gazipaşa Belediye Başkanı Yardımcısı yapılan Serkan Özkurt’un, önseçim olması durumunda partisinden belediye başkanı aday adayı olacağı konuşuluyor. Özkurt’la birlikte, Ulaş Özgen ve Ali Kızılateş isimleri de muhtemel aday adaları arasında. 


TÜRKİYE, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere odaklandı. Siyasi partiler, il ve ilçelerde en ideal adayı belirlemek için çalışmalarını sürdürmeye devam ederken, gözler geçtiğimiz hafta sonu kurultayını tamamlayan ve Özgür Özel’in genel başkan seçildiği Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) çevrildi. Gazipaşa Manşet, mart ayında yapılacak yerel seçimler için aday belirleme stratejisini netleştirmeye başlayan CHP’nin, Gazipaşa’da önseçim kararı alması durumunda ilçede aday adayı olacak muhtemel isimleri kamuoyuna duyurmuştu. Manşet, haberinde; Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yanında, Murat Özçelik, Cemburak Özgenç, Yavuz Çelik, Turan Gülcan, Savaş Kaya, Onur Demir ve Ali Haydar Dikmen gibi isimlerin aday adayı olması beklendiğini yazmıştı. 


ÜÇ İSİM DAHA ÇIKTI… 
CHP’de seçim kazanının kaynamaya başladığı bu günlerde, 3 yeni isimin aday adaylığı konusunda nabız yokladığı ortaya çıktı. İsimlerden birisi ise oldukça sürpriz… 2019 yılında CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi seçilen ve ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Yardımcısı yapılan Serkan Özkurt’un, önseçim olması durumunda partisinden belediye başkanı aday adayı olacağı konuşuluyor. Özkurt’un özellikle aile çevresinin aday adaylığı konusunda Özkurt’a baskı yaptığı öğrenildi. Kendisine yakın üye ve delegelerle iletişime geçtiği ve fikir alış verişinde bulunduğu iddia edilen Serkan Özkurt’un, aday adalığına yeşil ışık yaktığı ileri sürüldü. Parti içinde birçok kişinin desteğini arkasına alan Özkurt’un ilerleyen süreçte yol haritasını çizeceği öğrenildi. 


Öte yandan, Serkan Özkurt ismin yanında CHP Belediye Meclis Üyesi Ulaş Özgen ve Doktor Ali Kızılateş’in de önseçim olması durumunda CHP’den Gazipaşa Belediye Başkanı aday adayı olmaları bekleniyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: SÜRPRİZ GELİŞME