CHP’DE ÖNSEÇİM OLACAK MI?

.

SİYASET 25.12.2023 08:51:00 0
CHP’DE ÖNSEÇİM OLACAK MI?

Aday belirleme mesaisi devam eden CHP’de, Gazipaşa’yla ilgili nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu. CHP’den aday adayı olan 9 isim arasından en ideal adayın önseçimle belirleneceğine inanan CHP tabanı, önseçimden çıkacak sonucun seçimi doğrudan etkileyeceğini düşünüyor.


31 MART Mahalli İdareler Seçimi’ni başarıyla sonuçlandırmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday belirleme süreci devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Gazipaşa’da aday belirlemede ön seçim yapılması kararını alan CHP Gazipaşa İlçe Yönetimi, alınan imzalı kararı önce CHP Antalya İl Başkanlığı’na ardından Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne gönderdi. Belediye başkanı adayını belirlemede; “örgüt denetiminde ön seçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerini kullanan CHP Genel Merkezi’nin, Gazipaşa’yla ilgili nasıl bir karar alacağı merak konusu oldu.


“ÖNSEÇİMDE ÇIKACAK SONUÇ SEÇİMİ DOĞRUDAN ETKİLER”
Cemburak Özgenç, Turan Gülcan, Ali Haydar Dikmen, Ali Kızılateş, Yavuz Çelik, Deniz Özdemir, Oya Çalık Başeğmez, Mehmet Ali Yılmaz ve Murat Özçelik Gazipaşa Belediye Başkanlığı için parti içinde adaylık yarışına girdi. 2019 yılında AK Parti’den geri kazanılan Gazipaşa Belediyesi’ni kaybetmemek için seçime doğru bir adayla gidilmesi gerektiğini savunan CHP tabanı, CHP’den aday adayı olan 9 isim arasından en ideal adayın önseçimle belirleneceğine inanıyor. 31 Mart seçimini kazanmak için önseçimin önemli olduğuna dikkat çeken CHP’li seçmenler ise, önseçimden çıkacak sonucun seçimi doğrudan etkileyeceğine vurgu yapıyorlar. 


“SANDIK, BİZİM KUTSALIMIZDIR” DEMİŞTİ
Ağustos ayında yapılan kongrede CHP Gazipaşa İlçe Başkanı olarak seçilen Ecz. Fahri Oğuz, kongrenin gerçekleştiği salonda yaptığı konuşmada, “Sandık vurgusu” yapmıştı. “Sandık, bizim kutsalımızdır” diyerek partililerin önünde önseçim sözü veren CHP Gazipaşa ilçe Başkanı Fahri Oğuz, “Önümüzde kazanılması gereken bir yerel seçim var. Bu seçimin nasıl kazanılacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu göreve talip olduğumuz ilk andan beri, partimizi ortak akılla yöneteceğimizi, buna önem verdiğimizi söyledik. Partimizin ortak aklı; önümüzdeki yerel seçim için bize gerekenleri anlatıyor. Geçmişteki hatalarımızdan dersler çıkartarak, 2019’da ise neleri doğru yaptığımıza bakarak, önümüzdeki yerel seçimin nasıl kazanılacağı açık, net şekilde ortadadır. Gazipaşa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı, 2019’da olduğu gibi bundan sonra da olacağı gibi sadece ve sadece tüm üyelerin katılımıyla önseçimle belirlenecek. Partimizin demokrasi anlayışı olan sandık, bizim kutsalımızdır. Bunu da buradan siz değerli örgütümüze ve tüm Gazipaşa’ya haykırıyorum: Bu da buradan size sözümdür” ifadelerini kullanmıştı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ÖNSEÇİM OLACAK ?