CHP’DE KOCAGÖZ TEPKİSİ

.

GÜNDEM 16.04.2024 09:33:00 0
CHP’DE KOCAGÖZ TEPKİSİ

Teleferik kazasının ardından CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanması tepkileri beraberinde getirdi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Mesut başkanın tutuklanmasının tek nedeni 30 yıl sonra Kepez’i almamızdır” derken, İlçe Başkanı Fahri Oğuz, “Karar açıklandığı an, adalet mi intikam mı? Sorusu aklımıza geldi” dedi. 


TÜNEKTEPE Teleferik Tesislerinde meydana gelen kazaya ilişkin CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanması Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadında tepkilere neden oldu. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ecz. Fahri Oğuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Gazipaşalı Av. Ümit Uysal, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Alanya Belediye Başkanı Gazipaşalı Osman Tarık Özçelik, Kocagöz’ün tutuklanma kararının ardından düşüncelerini paylaştı. Altı isim de Kocagöz’ün hukuka aykırı şekilde tutuklandığına değinerek, tepkilerini dile getirdiler. 
 

KAMACI, “TEK NEDEN 30 YIL SONRA KEPEZ’İ ALMAMIZDIR”
Konuya ilişkin görüşünü dile getiren CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Tutuklamanın tek nedeni ‘Neden ağır bakım hizmeti 2 ayda bitmedi de 30 günde bitti’ düşüncesi. Başka hiçbir neden yok. Mesut başkanın tutuklanmasının tek nedeni 30 yıl sonra Kepez’i almamızdır. İktidarın demokrasi anlayışı budur. Kepez’i 30 yıl sonra CHP’li belediye yaptık ve kolay kolay pabuç bırakmayacağız” ifadelerine yer verdi. 


OĞUZ, “ADALET Mİ İNTİKAM MI?”
CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ecz. Fahri Oğuz, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasını siyasi bir karar olarak yorumladı. Ülkemizde meydana gelen maden kazalarına değinen Başkan Oğuz, “13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşanan facia, 301 madencinin ölümüyle sonuçlandı. Yine aynı yıl, 28 Ekim 2014’te Ermenek maden kazasında 18 emekçimiz hayatını kaybetti. Bu yıl şubat ayında meydana gelen Erzincan İliç’teki maden kazasında ise 9 işçimiz hayatını kaybetti, 9 işçimize ise halen ulaşılamadı. Bu kazalar ülkemizde yaşayan her bireyin yüreklerini dağladı. Kuşkusuz kazada dahili olan kim varsa ceza verilmeli. Fakat bahsettiğim kazalarda, hiçbir kamu görevlisinin tutuklanmaması, teleferik kazasında alınan kararı sorgulamamıza neden oldu. Karar açıklandığı an, adalet mi intikam mı? Sorusu aklımıza geldi. Hak, adalet ve hukuk bizim kırmızıçizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki yargı sürecini yakından takip edeceğiz. Siyasi baskı ve kararlara ise asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.
 

BÖCEK, “ALINAN KARAR, TÜM TOPLUM ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİDİR”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Yaşanan olayın acısı üzerimizdeyken Mesut Kocagöz Başkanımız hakkında alınan karar, tüm toplum adına üzüntü vericidir. Hukukun ve yasaların üstünlüğüne her zaman inanan bireyler olarak mahkemenin adil bir tutum sergileyeceğinden hiç şüphemiz yok. Mesut Başkanımıza uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın ülkede bugüne kadar yaşanan tüm benzer konularda uygulanmamış olması da ayrıca düşündürücüdür. Hukuka karşı saygımız ve sorumluluğumuz nedeni ile konuyu en ince ayrıntısına kadar takip edeceğimizin bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı. 


UYSAL, “KARARIN DÜZELTİLMESİNİ UMUYORUZ”
Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararının yanlış olduğunu dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, “Makul olağan sevk maddesine göre tutuklama hukuken çok yanlıştır. Siyasetin hukuku etkilediğini düşünmek dahi istemiyoruz. İtiraz makamınca kararın düzeltilmesini umuyoruz… Yargı makamları ile ilgili toplumda tereddüt oluşması bütün Türkiye’nin, bütün insanların, devlet ve toplum nizamının aleyhinedir. Mesut Başkanımızın yanındayız” diye konuştu. 


YILMAZ, “KARAR YANLIŞTIR”
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz’ün tutuklanması, makul olağan sevk maddesine göre hukuken yanlıştır. Siyasetin hukuku etkilememesi için kararın kamu vicdanına uygun bir şekilde itiraz makamlarınca düzeltileceğine olan inancımızla Mesut Kocagöz Başkanımızın yanındayız” değerlendirmesinde bulundu. 


ÖZÇELİK, “KARAR VİCDANLARI YARALAMIŞTIR”
“Adalet toplumun vicdanıdır, öyle de kalmalıdır” diyen Alanya Belediye Başkanı Gazipaşalı Osman Tarık Özçelik ise, “ Mesut Kocagöz Başkanımız hakkında alınan karar, milletimiz adına üzüntü vericidir, vicdanları yaralamıştır. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz, elbette gerçek ortaya çıkacaktır. Bununla birlikte, Soma’da, Çorlu’da, İliç’te kaybettiğimiz, bazılarının cenazelerini dahi bulamadığımız canlarımız için toplumsal adalet beklentimiz bir kez daha örselenmiştir” şeklinde konuştu. 


KOCAGÖZ, ANET’İN YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜYDÜ
Sarısu- Tünektepe Teleferik Tesislerinde yaşanan kaza, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü olan 12 Nisan 2024 Cuma günü meydana gelmişti. CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kepez Belediye Başkanı olmadan önce Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET’in Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinde bulunuyordu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: KOCAGÖZ TEPKİSİ