CHP VE ADD’DEN ALTERNATİF TÖREN

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle alternatif çelenk sunma töreni düzenledi.

GÜNDEM 11.11.2023 15:06:00 0
CHP VE ADD’DEN ALTERNATİF TÖREN

Resmi törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Gazipaşa Şube Başkanı Hasan Coşkun partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP ve ADD yöneticileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak anıta karanfiller bırakıldı.

 

OĞUZ’DAN TÖREN KONUŞMASI

Törende, konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fahri Oğuz, “Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, ilk ve ebedi Genel Başkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete itikâl edişinin 85. yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliği düşüyle gençlik yıllarını savaş meydanlarında geçirmiş bir lider, bir deha ve bir bilge devlet adamıdır. 57 yıllık ömrüne nice mücadeleler ve zaferler sığdıran büyük önderin en büyük mirası ise şüphesiz; Özgür, bağımsız Cumhuriyet’imizdir. Kurduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devleti, tüm mazlum milletler için umut ışığı olmuştur. Aziz Atatürk’ün devrimci fikirleri ışığında yürüyen bizler, onun kurduğu kimsesizlerin kimsesi diye tanımladığı Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırma mücadelesi veriyoruz. 

Ey Büyük Atatürk! Cumhuriyet’i bizlere emanet ettin, bizleri de Cumhuriyet’e emanet ettin. Belki de Cumhuriyet’in bizlere sahip çıktığı kadar biz Cumhuriyet’e sahip çıkamadık fakat Cumhuriyet hepimize sahip çıkmaya devam ediyor. Kurduğun Cumhuriyet 100 yaşını devirdi. Bizler ise senin açtığın yolda, sana layık olmak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanımız için şehit düşmüş kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

COŞKUN’DAN TÖREN KONUŞMASI

Oğuz’un ardından günün anlam ve önemi adına konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Gazipaşa Şube Başkanı Hasan Coşkun, “Bugün kurtarıcımız, kurucumuz, değişmez önderimiz Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü. Türk Ulusu’nun lideri, dünyanın en seçkin ve en saygın liderini saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk ve en büyük eseri olan Cumhuriyet ile Cumhuriyet’in değerlerini anlamak ve her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk’ü yaşatmak, onu anlamakla ve devrimlerine sahip çıkmakla olur. Bunu için Atatürk’ü anlamak, anlatmak, onun gibi çağdaşlık yolunda ilerlemek konusunda bizlere büyük görevler düşüyor. Onun çizgisinden sapmadan sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için onun düşüncelerini gelecek nesillere aktarmamız ve benimsetmemiz gerekmektedir. Atatürk’ü sevmek demek, onun değerlerini yaşatmak demektir. Cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, laik, devletçi ve devrimci olmaktır. İşine geldiğinde Atatürkçü görünüp, işine gelmediğinde bu ilkelerin altını oyarak veya oymalarına göz yumarak Atatürkçü olunmaz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Büyük Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle anıyor, yeniden Kemalist Devlet, yeniden Laik Cumhuriyet diyor, siyaset kurumunu ve ulusumuzu sesimize kulak vermeye, sahip çıkmaya çağırıyorum. Yaktığın ışık hiç sönmeyecek, izindeyiz ATAM!” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: ALTERNATİF TÖREN