Tarih: 01.06.2024 09:55

CHP KADIN KOLLARI GÜVEN’DE

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET Halk Partisi 15. Kadın Kolları Olağan Gazipaşa İlçe Kongresi, tamamlandı. Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen kongrenin ilk oturumu saat 11.00’de, ikinci oturumu ise saat 12.00’de yapıldı. Kongreye CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz, CHP Önceki Dönem Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nermin Sümbül, CHP’li meclis üyeleri, partililer, STK ile siyasi parti temsilcileri katıldı.


“KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLECEKLERİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIK”
Divanın oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre yapılan konuşmalarla devam etti. Kongrede kürsüye çıkan CHP Önceki Dönem Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nermin Sümbül veda konuşması yaparak başkan adaylarına seçimde başarılar diledi. Sümbül açıklamasında “Görevim süresince, partimizin ve kadınlarımızın sesini yükseltmek, hak ve adalet mücadelesinde omuz omuza durmak için çaba sarf ettim. Hepinizin desteğiyle, kadınların güçlenmesi ve toplumdaki yerinin daha da sağlamlaştırılması için çalıştık. Hiçbir karşılık ve çıkar beklemeden, gece gündüz, kapı kapı dolaşarak; haksızlığa uğrayanların sesi ve yüzlerce yıllık kadın hakları mücadelesinin bir parçası olabilmek tek isteğimdi.  Kadınların kendi ayakları üzerinde durabileceklerini, Gazipaşa’nın her mahallesinde ve köyünde, her kadına gösterebilmeye çalıştım. Anneler kız çocuklarını okutsun diye hem annelere hem de kızlarına ilham olmaya çalıştım.
 

“KADINLARIMIZIN SİYASETTEKİ VARLIĞINI GÜÇLENDİRDİK”
Okumasına imkan verilmiş bir kadın olarak, hayatı boyunca köyde-tarlada çalışan, taştan ve toprak damlı evlerde yaşayan, toprağa ve ailesine hayat veren köylü kadın arkadaşlarımın sesi olmaya çalıştım. Onlardan hiçbir farkım yoktur. Onlardan üstte ya da altta değilim. Onlardan birisiyim. Kadınların siyasetteki varlığını güçlendirmek için verdiğimiz mücadelede, elbette bazı zorluklarla karşılaştık. Ancak, inancımızı ve kararlılığımızı kaybetmedik. Çünkü biliyoruz ki, eşitlik ve adalet mücadelesinde geri adım atmak; varlığını cumhuriyete borçlu olan kadınlar için asla bir seçenek değildir! Ülkemiz, Cumhuriyetin ilk yıllarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa sürede ortaya koyduğu vizyon sonucunda, kadın haklarındaki atılımlarla Avrupa ülkelerinin dahi önüne geçebilmişti. Muasır medeniyet, o zaman olduğu gibi gelecekte de, eninde sonunda kadınların ve gençlerin elleriyle inşa edilecektir. Sizlerle birlikte köy-köy, mahalle-mahalle yaptığımız her etkinlik, her kampanya, her dayanışma, kadınlarımızın mücadelesi için bir adım daha ileriye gitmemize olanak sağladı.


“PARTİ İÇİNDEKİ HUZUR ÇOK ÖNEMLİ”
Buradan genç arkadaşlara da bir tavsiyem olacak. Eğer partiyi büyütmek ve iktidar yapmak istiyorsak, parti içerisinde huzurlu bir ortam sağlamalıyız. Ben köy enstitülü bir öğretmenin, öğretmen kızı olarak, her türlü zorlukla mücadele edecek güce sahibim. Bizler her şartta bu partinin cefasını çekeriz. Çünkü her Türk kadını gibi özgürlüğümü bu partinin kurduğu laik- demokratik cumhuriyete borçluyum! Bu borcumu ödemeye belki bir ömür dahi yetmeyecek. Hiçbir zaman hiçbir çıkar gözetmeyen bir parti emekçisi olmanın iç rahatlığıyla sizlere veda ediyorum.
 

KİŞİLER GEÇİCİ, CHP’NİN KAZANIMLARI KALICIDIR”
Biz parti emekçileri ve yöneticiler olarak; yeni nesilleri partiye daha çok dahil etmeli, parti içi kavgaları bırakmalı ve partide aile ortamını sağlamalıyız. Çıkar için siyaset yapanlara imkan vermemeliyiz. Selam vermekten aciz olanlara yetki vermemeliyiz. Bu partinin kendisine borçlu olduğunu düşünenlere değil, varlığını bu partiye borçlu olduğunu bilenlere yetki vermeliyiz. 
Bayrağı yerime geçecek arkadaşıma devrederken; en büyük gücün kendi içinde olduğunu, kimseye muhtaç olmadığını, kimsenin ekibinin bir parçası olmaması gerektiğini, gücünü cumhuriyetten aldığını, kendisine hatırlatmak isterim. Kişiler geçicidir. Cumhuriyet halk partisi ve kazanımları kalıcıdır. Kim seçilirse seçilsin, hep birlikte kadınların sesi olacağız. Hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Hakkınızı helal edin.” ifadelerini kullandı.


KAZANAN SANİYE GÜVEN OLDU
Ardından CHP Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığına aday olan Saniye Güven ve Aynur Aksoy konuşmalarını gerçekleştirdi.  Konuşmaların ardından ise oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00’den itibaren oy sayımına başlandığı CHP 15. Kadın Kolları Olağan Gazipaşa İlçe Kongresi’nde 603 üyenin 351’i oy kullandı. 16 oyun ise geçersiz sayıldığı seçime yeşil zarf ile katılan Saniye Güven 178 oy olarak CHP Gazipaşa İlçe Kadın Kollarının yeni başkanı seçildi. Beyaz zarf ile seçime katılan diğer aday Aynur Aksoy ise 157 oyda kaldı.


“BİRLİKTE KADINLARIN SİYASETE KATILIMINI ARTIRACAĞIZ”
Sonuçların açıklanmasının ardından teşekkür açıklaması yapan yeni Kadın Kolları Başkanı Saniye Güven, birlik, beraberlik vurgusu yaparak “Kadınlarımızın siyasette daha etkin rol almasını, sosyal ve ekonomik hayatta daha güçlü olması için elimden geleni yapacağım. Birlikte, kadın haklarını savunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, kadın haklarının ve eşitliğinin en güçlü savunucusudur. Biz de, bu değerleri Gazipaşa’da hayata geçireceğiz. Aydınlık yarınlar için, ülkemizi yeniden ayağa kaldırmak için hep birlikte mücadele edeceğiz ” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —