Tarih: 21.07.2022 00:56

CHP GİDER MERSİN’E YILMAZ GİDER TERSİNE

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti politikalarına ters kararlar alıp, uygulamaya devam ediyor. CHP Genel Merkezi ve CHP’li milletvekilleri, sahil bantlarının ve kamu arazilerinin korunması, orman alanlarının genişletilmesi, var olan ormanların korunması için hükümete baskı yaparken, Gazipaşa Belediyesi ise CHP’nin aksine çalışmalar yapıp, parti tabanının tepkisini çekiyor.

12 DÖNÜMLÜK ARAZİ, 5 PARSELE BÖLÜNEREK SATILDI

2014 yılından önce köy tüzel kişiliğinde bulunan Zeytinada Mahallesi’ndeki 12 dönümlük arazi, 2014’te hayata geçen Büyükşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Söz konusu arazi, geçtiğimiz yıllarda Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazipaşa Belediyesi’ne tahsis edildi. Gazipaşa Belediyesi’ne geçen 12 dönümlük arazi, önce 5 parsele bölündü ardından da satıldı.

4 DÖNÜMÜ CEMAATE SATILDI

Başkan Yılmaz yönetimindeki Gazipaşa Belediyesi, CHP’nin cemaat yurtları için uyguladığı politikaları göz ardı etti. 12 dönümlük araziyi 5 parsele bölen belediye, Zeytinada Mahallesi’nde bir cemaatin bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an Kursu’nun hemen yanındaki 4 dönümlük araziyi cemaatçilere sattı. Yaşanan bu gelişme, parti içinde büyük huzursuzluğa neden olurken, Başkan Yılmaz’ın parti politikalarına ters kararlar alması parti tabanının tepkisini çekti.

6 TEMMUZ’DA SATILDI

Gazipaşa Belediyesi tarafından cemaatçilere satılan 201 ada 71 parselde bulunan tarlanın satış ihalesi 6 Temmuz tarihinde gerçekleşti. 1 milyon 660 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan tarlayı almak için cemaat üyelerinin yanında bir vatandaş daha katıldı. Vatandaş, açık arttırmada 100 TL’ teklif vererek ihaleden çekildi. Gelen teklifin üzerine 100 TL teklif veren cemaatçiler, belediyenin sattığı tarlanın yeni sahibi oldu.

TAPULU KESİM ADI ALTINDA AĞAÇ KATLİAMI YAPTILAR

Gazipaşa Belediyesi’nin CHP’nin politikalarına karşı aldığı ters kararlar bu konuyla da sınırlı değil… CHP Genel Merkezi ve CHP’li milletvekilleri; sahil bantlarının ve kamu arazilerinin korunması, orman alanlarının genişletilmesi, var olan ormanların korunması için hükümete baskı yaparken, Gazipaşa Belediyesi Zeytinada Mahallesi’nde satılan parsellerde tapulu kesim yaparak onlarca çam ağacını katletti. Tüm bunları parti politikalarına aykırı şekilde yapan Gazipaşa Belediyesi, CHP’liler tarafından büyük tepki çekti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —