CHP 101 YAŞINDA

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve Türk siyasi tarihinde kalıcı izler bırakan CHP’nin, 101’nci kuruluş yıl dönümü kutlandı.

GÜNDEM 10.09.2024 00:40:00 0
CHP 101 YAŞINDA

Gazi̇paşa’ da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), kuruluşunun 101’inci yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Saniye Güven, Gençlik Kolları Başkanı Yunuscan Karaduman, parti yönetimi, CHP’li Gazipaşa Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.  

Törende konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, 101’nci yıl coşkusunu buruk bir şekilde kutladıklarını dile getirerek, “Diyarbakır’da kayıp olarak aranan ve cansız bedeni bulunan Minik Narin ile Tunceli’de meyanda gelen kazada şehit olan askerlerimizin acısını içimizde yaşıyoruz” dedi. Başkan Oğuz, konuşmasının devamında çocuk ve kadın cinayetleri üzerinden hükümete yüklendi.  

 

101’İNCİ YIL PASTASI KESİLDİ 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından CHP’nin 101’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, parti binasında pasta kesildi. CHP İlçe Başkanı Oğuz, Belediye Başkanı Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Güven ve Gençlik Kolları Başkanı Karaduman tarafından kesilen 101’inci yıl pastası partililere ikram edildi.  

 

YENİ TÜZÜKTEN BAHSETTİ 

Burada partililere hitap eden CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, “Bildiğiniz üzere Ankara’da partimizin Tüzük Kurultayı’nı gerçekleştirdik. Başkanımla beraber Gazipaşa’mızı ve Antalya’mızı dört gün boyunca Ankara’da partimizin ikinci yüzyıl değişim kurultayında temsil ettik. Hazır böyle örgütümüzü toplamışken ufak bir bilgilendirme yapayım: Arkadaşlar, evet belki de en doğru tüzüğü yapamamış olabiliriz ama bir öncekinden daha doğru olduğuna inandığımız, hepimizin kabul ettiği bir tüzük yaptık. Gençlik ortasını %10’dan %30’a çıkardık. Yetmez dedik, eşit temsil dedik, kadınlarımıza %50 temsil hakkı getirdik. Ön seçim artık net bir şekilde örgütlerin tarif ettiği her durumda yapılacak. 

 

“HALKIN İÇİNE İNİP HALKI DİNLEYECEĞİZ” 

Bizim parti programımız 2007 yılında yazılmış, 2008 yılındaki olağanüstü kurultayımızda kabul edilmişti. 16 yıl geçmişti. Şimdi iktidara gittiğimizi hissettirdiğimiz parti programımızı yazıyoruz. Bunu da halkımızı dinleyerek yapacağız. Bugünden itibaren başlıyoruz. Okullar açıldı, yayla sezonu bitiyor. Hep beraber 53 mahalleye dağılacağız ve insanları dinleyeceğiz, ellerini sıkacağız. Vatandaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ne istiyor? Vatandaşın sorunu ne? Biz anlatmayacağız, onları dinleyeceğiz ve onlardan aldığımız verilerle, bilgilerle Antalya’dan, Akdeniz’den, Türkiye’ye bir rapor ortaya çıkaracağız. 

 

“DEVLETİ HEP BERABER YÖNETECEĞİZ” 

O kadar kendimize inanıyoruz, o kadar güveniyoruz. Ve genel başkanımın dediği gibi, her yerde artık bunu söylemekten çekinmeyeceğiz. “Kasım’a kadar süreleri var” diyor ki genel başkan, erken seçim, evet biz hazırız, ben görüyorum, örgütümüz hazır. Ve artık o özlediğimiz, o çok istediğimiz iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi olarak kuracağız ve bu devleti hep beraber yöneteceğiz. Artık bunların yaptığı yolsuzlukları, yaşattıkları yoksulluklara son vereceğiz” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK 


Anahtar Kelimeler: YAŞINDA