CHP 100 YAŞINDA

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve Türk siyasi tarihinde kalıcı izler bırakan CHP, bugün 100 yaşında.

SİYASET 9.09.2023 16:40:00 0
CHP 100 YAŞINDA

GAZİPAŞA’DA Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), kuruluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Nermin Sümbül, CHP’li Gazipaşa Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Törende Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

“BUGÜN ULU ÇINARIMIZ, EN BÜYÜK AİLEMİZ 100 YAŞINDA”

Törende konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, CHP’nin 100’üncü yaşını gururla kutladıklarını belirtti. Oğuz, “Bugün ulu çınarımız, en büyük ailemiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100’üncü yaşını kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Partimizin tarihsel kimliği her birimize çok önemli görevler yüklemektedir ve çok büyük bir onur yaşattırmaktadır” dedi. 

 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ; GÜZEL ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR”

“Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada sayılı partilerden biridir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Oğuz, “Her birimiz bu büyük ailenin bir üyesi olmanın verdiği mutluluğu yaşamayı hak ediyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi dün kurulmuş, yarın kapanacak bir parti değildir. Ülkemizin kurucu ve kurtarıcı partisidir. Partimizin geçmişi, geleceğimize dair büyük sorumluluklar yüklemektedir. Ulusal bağımsızlık mücadelesinin birikimleri ve Atatürk devrimleri ile bu eşsiz sürecin felsefi ve ahlaki değerlerinin özünü oluşturan altı ok ilkeleri bir bütün olarak siyasi kimliğimizi oluşturuyor. Bu siyasi kimliği taşımaktan Cumhuriyet Halk Partililer olarak kıvanç duyuyoruz. Tüm halkımız emin olmalıdır ki, Cumhuriyet Halk Partisi; güzel ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Geçmişte İstiklal Mücadelesi’nde nasıl kurtuluşun partisi olduysak, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında karanlıkları aydınlatan yine hiç şüphesiz Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” diye konuştu. 

 

“HİÇ DURMADAN YÜRÜYECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

Başkan Oğuz, “İkinci yüzyılımızda Cumhuriyet Halk Partisi olarak; önce insan diyeceğiz. Önce demokrasi, insan hakları, ahlak, hoşgörü ve katılımcılık diyeceğiz. Onurlu çalışma hakkı ve sürdürülebilir, hızlı dengeli kalkınma diyeceğiz. Herkes için eğitim, herkes için sağlık diyeceğiz. Yoksullukla mücadele diyeceğiz. Cinsiyet eşitliği ve çevre ve doğanın korunması diyeceğiz. Yurtta sulh cihanda sulh diyeceğiz. Her zaman da dediğimiz gibi; ‘Ey büyük Atatürk! Gösterdiğin hedefe, kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiç durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz” şeklinde konuştu. 

 

“PARTİMİZİN 100’ÜNCÜ YAŞINA YAKIŞIR BİR KUTLAMA YAPACAĞIZ”

Öte yandan başkan Oğuz, partinin 100’üncü yılı dolayısıyla büyük bir kutlama organizasyonu yapacaklarını belirtti. Organizasyonun önümüzdeki hafta yapılacağını işaret eden Başkan Oğuz, “Partimizin 100’üncü yaş kutlamalarını, 100’üncü yaşına yakışır şekilde önümüzdeki hafta yapacağımız büyük bir organizasyonla kutlayacağız. Bu kutlamamıza dair bilgileri ilçe örgütümüz sizlerle paylaşacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını verdiği güzel ilçemiz Gazipaşa’da, partimizin 100’üncü yaşı en iyi şekilde kutlanacaktır. Organizasyonumuza şimdiden tüm partililerimizi davet ediyorum” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YAŞINDA