ÇEYREK ASIRLIK AVOKADO BAHÇESİ SPOR ALANI OLDU

Gazipaşa ‘İmar Revizyon Planı’na itiraz eden emekli hemşire, emekli ikramiyesiyle yaptığı ve üzerinde çeyrek asırlık avokado ağaçlarının bulunduğu avokado bahçesinin spor alanı olarak ilan edildiğini belirterek, plana itiraz etti.

GÜNDEM 7.09.2023 11:29:00 1
ÇEYREK ASIRLIK AVOKADO  BAHÇESİ SPOR ALANI OLDU

TÜRKİYE’DE tropik meyvelerin yetiştirilebildiği en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Gazipaşa’da yapılan ‘İmar Revizyon Planı’ ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Antalya’da 7 Ağustos’ta yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu listesi, 14 Ağustos tarihinde Gazipaşa Belediyesi’nde askıya çıkmıştı. Gazipaşa Belediyesi’nde askıya çıkan Aydıncık, Aydın, Beyobası, Cumhuriyet, İstiklal, Pazarcı, Yeni, Bakılar, Koru, Ekmel, Esentepe, Gazi, Macar ve Sarıağaç mahallelerini ilgilendiren Gazipaşa Revizyon İmar Planları listesi 12 Eylül’de askıdan indirilecek.

 

GAZİPAŞA VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEPKİ GÖSTERDİ

Söz konusu ‘İmar Revizyon Planı’ kapsamında adı geçen mahallelerle ilgili Çevre Düzeni Planında oteller, ikinci konut ve buna bağlı inşaat sektörünün desteklendiği birçok ada ve parsel, kentsel gelişme bölgesi olarak ayrıldı. Kısacası yapılan yeni düzenlemeyle, üzerinde yıllardır tarım yapılan verimli topraklar, otel alanı, ticaret alanı ve spor alanı olarak ayrılarak imara açıldı. Askıya çıkarılan ‘İmar Revizyon Planı’nda emekli bir hemşirenin emekli ikramiyesiyle yaptığı avokado bahçesinin spor alanına çevrildiği ortaya çıktı. Bahçeden kazandığı parayla çocuklarını büyütüp, okuttuğunu belirten vatandaş, Gazipaşa Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen kararın kendisini mağdur ettiğini belirterek, her iki belediyeye de tepki gösterdi ve mağduriyetinin giderilmesini istedi. 

 

“MAĞDURİYETİMİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM”

Plan nedeniyle maddi-manevi mağdur olduğunu söylen mülk sahibi, “Sahibi olduğum Bakılar Mahallesi’ndeki avokado bahçem ‘İmar Revizyon Planı’nda spor alanı olarak gösterilmiştir. Bu durum beni mağdur bırakacaktır. Ben emekli hemşireyim ve bu arsayı emekli ikramiyemle aldım. Buradan başka hiçbir toprağım yoktur. Şu anda arsada 24 yıllık 90 adet avokado ağacı bulunmaktadır. Buranın geliriyle çocuklarımı okuttum ve geçimimin büyük bir kısmını buradan sağlamaktayım. Ortalama yıllık geliri 200-250 bin liradır. Parselime isabet eden spor alanının tekrar değerlendirilerek başka bir yere alınması, oluşacak mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi. 

 

“TARLA VASFINDAN ÇIKARILMIŞ YÜZLERCE DÖNÜMLÜK ARSA ÜZERİNDE TARIM YAPILIYOR”

Geçtiğimiz ay yayımlanan haberlere cevap veren Gazipaşa Belediye Başkanı, “Tarım arazilerini imara açma, verimli tarım topraklarını yok etme gibi bir durum söz konusu değildir. “Gazipaşa Revizyon İmar Planı” sınırları içerisinde tarım alanı bulunmamaktadır. Planlama alanında tarım alanı olmadığına dair Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kurum görüşü belediyemizde mevcuttur” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Yılmaz’ın sözlerinin aksine, Bakılar başta olmak üzere imara açılan birçok mahallenin ada ve parselinde, tarla vasfından çıkarılmış yüzlerce dönümlük arsa üzerinde hem örtü altı sebze ve meyve hem de tropikal meyve üretimi yapılıyor. 

Ortaya çıkan sonuçta şu soru akıllara geldi: “Planlama alanı için yapılan incelemelerde, kâğıt üzerine mi bakıldı, yoksa toprak üzerine mi bakıldı?” 

 

“SAHİLDE TARIM İSTEMİYORUM” DEMİŞTİ

2021 yılının ekim ayında otel yatırımları ve 18 uygulamaları hakkında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa sahillerinde naylonla örtülmüş seralar görmek istemediğini dile getirerek, “Denizin kenarında 30-40 dönüm kapalı muz serası yapılmış. Denize gidip, o seraları mı izleyeceksiniz? O bölgede bu saatten sonra yüzlerce dönümün naylonla kapatılıp sera yapılması taraftarı değilim” diyerek, günümüzde yapılacak revizyon planlarının sinyalini vermişti. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ÇEYREK ASIRLIK AVOKADO BAHÇESİ ALANI
Ali sahin
7.09.2023 15:46:50
Hakettiniz. Martin sonunda bahargelecek ve u baharda sevgi belediyeciliği olacaktı, başka ve evresi bu vaadi verdi. Ne yapsaydı yani sevgisini sıcağın altında seradami gösterecekti. Başkan sizin yerlerinizi alacak otellere verecek ve insanlar aklından geçen herseyi orada yapacak Hurce, özgürce , anladınız mı.