Tarih: 15.08.2023 11:09

Çetin’den erken hasat tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da üretimi hızla artan avokadonun hasat mevsiminin yaklaşmasının ardından olgunlaşmaya başlayan avokadoların erken hasat edilmesinin kritik sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, avokado üreticilerine “Erken hasat etmeyin” uyarısında bulundu.


“ERKEN HASAT KÂR DEĞİL ZARAR ETTİRİR”


Erken hasadın kâr değil zarar ettireceğini söyleyen Çetin, “ Erken hasat bu sene de devam ediyor. Üreticiler ve çiftçiler olgunlaşmayan malı piyasaya sürerek tüketicilerin hakkına giriyor. Sabahtan beri farklı farklı yerlerden bir sürü halci ve tüccarla görüştüm. 20-30 gün önce toplanan clifton avokadoları alan manav ya da vatandaşlar, olgunlaşma sıkıntısından kaynaklı dönüp avokadoları almıyorlar bile. Ticaret ahlakı diye bir olgu var arkadaşlar. Kendi yiyemediğiniz olgunlaşmayacağını bildiğiniz malı başkalarına satmaya çalışmak ticari ahlak kurallarına uymaz. Dürüst olan çiftçilerimiz de bu durumdan nasibini alıyor.” İfadelerini kullandı.


“HASAT TAKVİMİNE GÖRE HAREKET EDİN”


Yetkililerin bu duruma bir an önce önlem alması gerektiğini dile getiren Çetin, “Önlem alamazsanız sanırım Türkiye’nin tarımsal üretim anlamında geleceğini kurtaracağı avokado yine üreticinin eline yüzüne bulaşacak. Sayın çiftçilerimiz para hırsı uğruna avokadonun geleceğini kapatmayın. Avokadonun geleceğini sağlamak istiyorsanız ve dahası anlık para kazanmak yerine uzun yıllar avokadodan para kazanmak istiyorsanız lütfen hasat takvimine göre hareket ediniz” dedi.>Vildan RENDE

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —