ÇETİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

GAZİPAŞA’DA yarın yapılacak CHP İlçe Kongresi öncesi CHP İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

SİYASET 8.08.2023 14:34:00 0
ÇETİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Adaylıktan çekildiğine ilişkin açıklamasında sitem dolu ifadeler kullanan Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, delege sisteminin iktidar olmak isteyen CHP’yi her dönem zaman kaybına uğrattığını söyledi. Çocuk yaştan bu yana CHP için mücadele ettiğini ifade eden Çetin, “Daha çocuk yaşlardan beri emek verdiğim Cumhuriyet Halk Partisinde mücadelem; örgütçü bir anlayışla partimizi güçlendirmek, örgütün yarını olan gençlik kollarını güçlendirmek, iyi günde zor günde onların yanında olmak, seçimlerde çıkarsız, beklentisiz, fedakarca partimizi iktidara taşımak için savaşmak oldu” dedi. 

 

“UMARIM SEÇİMLER ÜYE İLE YAPILIR”

 

CHP içinde yapılan seçimlerin üye bazında yapılması gerektiğini savunan Çetin, “Parti içi iktidar çekişmelerinin yerine hep partimizi bütünleştirip iktidara taşıma hedefiyle yol yürüdüm. İlçe kongresi sürecinde de çok karşı olduğum delege seçimlerine hiçbir müdahalede bulunmadım. Delege seçimlerinin partimizi ayrıştırdığını, derin kırılmalara kırgınlıklara neden olduğunu, zaman kaybından başka partimize hiçbir katkısının olmadığını düşünmekteyim. İki seneye bir yapılan kongre sürecinde bir sene boyunca delege ve kongre seçimleri ile geçirilen bir zaman iktidara gidecek bir partiyi oyalamak dışında bir yarar sağlayamaz. Seçimlerin tek günde il ilçe ve genel başkanı seçebilecek şekilde tek bir günde üye bazında yapılması gerektiğini düşünüyorum… Umarım siyasi partiler yasası ve parti tüzüklerinde bu demokratik düzenleme yapılır ve tüm seçimler üye ile yapılır” diye konuştu. 

 

“BU KİRLİ DÜZENDE ADİL ŞEKİLDE YARIŞILMADIĞININ AÇIK VE NET FARKINA VARDIM”

 

“Geldiğimiz bu noktada her doğrunun gerçek olmadığını açık bir şekilde gördüm” diyerek sözlerine devam eden CHP’li Çetin, “Ben doğruları yapmaya her seferinde devam edeceğim lakin bu kirli düzende adil şekilde yarışılmadığının açık ve net farkına vardım. Liyakat diye diye iktidarı eleştirdiğimizi unutarak, verilen siyasi emekler yok sayılarak, hiç emeği olmayanlar baş sayılarak çıkılacak bir yolda siyasi başarı elde edilemez” değerlendirmesinde bulundu. 

 

“ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

 

Çetin, “Hiç kimsenin siyasi çıkarlarını gözetmeden, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak örgüt çıkarını düşünerek çıktığım bu yolda, siyasetin çıkar ilişkileri ile yürüdüğünü bu şekilde benim düşüncelerimle ve fikirlerimle uyuşmadığını görerek Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı adaylığından çekiliyorum. Düzgün, ahlaklı, ideolojik, demokratik ve birleştirici bir siyasi anlayışın gelişmesi için her platformda mücadelem devam edecektir. Bizim mücadelemiz seçimlere kadar değildir. Biz bazıları gibi iktidar olunduğunda ön saflara gelip iktidar kaybedildiğinde yele kapılanlardan değiliz. Bizler şartlar ne olursa olsun siyasi çıkarların peşinden giden değil büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye, onun iki emanetine sonuna kadar sahip çıkmaya yemin etmiş neferleriz. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ÇETİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ