CENNET HURMASI KURUTULMAYA BAŞLANDI

GAZİPAŞA’DA üretimi yapılan cennet hurması hasadı başladı. Meyveyi hem yaş hem de kuru olarak tüketen bölge halkı, olgunlaşmamış cennet hurmalarını bütün ya da dilimlenerek kışlık yemek için kurutuyor.

GÜNDEM 31.10.2023 14:26:00 0
CENNET HURMASI KURUTULMAYA BAŞLANDI

Gazipaşa’da her geçen gün popülerliği artan cennet hurmasının üretim alanı genişliyor. Merkeze yakın mahalleler ile kırsal mahallelerde üretimi yaygınlaşan Trabzon hurması olarak bilinen cennet hurmasının hasadı başladı. Gazipaşa’da rekoltesi yıldan yıla attan cennet hurması farklı şekillerde tüketiliyor. Meyve, hem ağaç dalında hem de ev ortamında olgunlaştırılarak yaş olarak tüketilebiliyor. Olgunlaşmamış cennet hurmaları bütün ya da dilimlenerek kışlık yemek için kurutuluyor. 

 

“HEM ÜRETİYORUZ HEM DE TÜKETİYORUZ”

Göçük Mahallesi’nde cennet hurması üretimi yapan Ayhan Yılmaz, topladığı cennet hurmalarını dilimleyerek, kurutmaya bıraktı. Meyvenin hem yaş hem de kurutulmuş halinin sağlığa faydalı olduğunu dile getiren Yılmaz, “Cennet hurması olarak bildiğimiz Trabzon hurmasının üretimine ve hasadına devam ediyoruz. Hasat zamanının gelmesiyle beraber kışlık yemek için kurutacağımız cennet hurmalarını topladık. Hurmaları tek tek dilimleyerek güneşe serdik. Güneş gören yerlere serdiğimiz cennet hurmaları, güneşin etkisiyle buruşup kuruyacak ve kışlık yemek için saklanmaya hazır olacak. Cennet hurmasının sağlığa faydaları ise oldukça fazla. İlerleyen yaşlarda gözlerde oluşan göme yeteneği kaybına iyi geldiğini biliyoruz. Diyet yapanlara önerilen ürünler arasında bulunur. Bizim bildiğimiz en iyi yönü ise kansızlığa iyi gelmesidir. Bunun için de hem üretiyoruz hem de tüketiyoruz. Cennet hurması tüketimini tavsiye ediyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27